Over drie weken is het weer zo ver en ga ik samen met mijn gezin weer heerlijk op wintersport. Dat doen wij al een heel aantal jaar zo met de kerstdagen en daar genieten we dan ook enorm van. De voorpret begint al een paar weken voordat we gaan, samen de foto’s bekijken van eerdere vakanties. Onze kinderen zijn al vroeg begonnen met de skilessen en met groot succes. Dat hebben we vooral te danken aan het super familievriendelijke skidorpje Filzmoos. Zo schattig die fotootjes van de eerste dagen op de lange latten!

“Geen sneeuwstress in Filzmoos”

Lekker veilig

Filzmoos is ideaal voor kinderen, beginners en herintreders. Het is een overzichtelijk skigebied met veel ruimte op de pistes. De afdalingen komen in het dorpje zelf uit wat de sfeer altijd ten goede komt vind ik. In Filzmoos zelf is het mogelijk om ca. 12 km te skiën. De pistes zijn makkelijk te noemen en daarom is dit gebied niet geschikt voor de ver gevorderde skiërs. Echter maakt Filzmoos deel uit van Salzburger Sportwelt dat ongeveer 240 km piste telt.

Filzmoos
Afdaling die eindigt in het dorp (foto: Salzburger Sportwelt)

Geen sneeuwstress

Door de ligging aan de voet van het Dachsteinmassief valt er in Filzmoos altijd genoeg sneeuw. Het dorp zelf ligt op 1057 meter hoogte, men maakt zich dan ook nooit druk of er wel voldoende sneeuw komt. Je hebt trouwens ook een fantastisch bergpanorama vanuit dit dorp, het ligt in een dal wat omringd is door de bergtoppen van Bischofsmütze en Dachstein.

Filzmoos
Uitzicht op idylisch skidorp
(Foto: Salzburger Sportwelt

Ritje in de paardenslee

Tijdens een prachtige zonnige maar koude dag hebben wij destijds een mooie rit door de bergen gemaakt in de paardenslee. Deze vertrekt vanuit het dorp tegenover hotel Hanneshof en maakt een prachtige tocht naar uiteindelijk een gezellige warme berghut. Erg leuk ook voor de kinderen. Het is een heel gemoedelijk dorpje waar op 24 december de kerstman komt met zijn engelen. Er werden kerstliederen gezongen en ieder kind kreeg zelfs een klein kadootje van de kerstman.

Mekka voor langlaufers

Voor langlaufers is er de 16 km lange hoogteloipe Rossbrand. Deze loipe ligt maar liefst op 1.600 meter hoogte en staat bekend als het mekka voor langlaufers en winterwandelaars.

Hoofdfoto: Salzburgerland.com

(Visited 404 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.