Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Feest in de zon

Door: Pauline van der Waal

Het is inmiddels vaste prik. De laatste weken van maart viert de SkiWelt de Skihütten Gaudi weken, met live muziek en DJ’s in de vele berghutten en après-skitenten. Goede reden om nog even af te reizen naar mijn favoriete gebied de SKiWelt! 

Heerlijk skiën nu de dagen langer worden

De SKiWelt beslaat 284 kilometer piste in totaal en is met 81 berghutten in het gebied sowieso al erg gezellig te noemen. Nu de dagen in maart langer worden en de kans op zonneschijn toeneemt is de combinatie van kilometervreten met een koffie of biertje op het terras voor mij in ieder geval een perfecte combinatie.

Eerst lekker skiën in de zon en dan een drankje! SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, Fotograf: Christian Kapfinger
Eerst lekker skiën in de zon en dan een drankje! SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, Fotograf: Christian Kapfinger

En daarna één en al gezelligheid

De Skihütten Gaudi weken lopen dit jaar van 9 tot en met 31 maart. Als je die periode je vakantie viert in één van de dorpen van de SkiWelt (Going, Ellmau, Scheffau, Söll, Itter, Hopfgarten, Brixen im Thale of Westendorf) kun je van maandag tot en met vrijdag gratis gebruik maken van een skigids. Je moet hier alleen maar een geldige gastenkaart voor hebben.

De gidsen nemen je mee het gebied in en kiezen daarin natuurlijk de mooiste routes en gezelligste berghutten. Zij weten precies waar de leukste livemuziek die dag tijdens de lunch speelt, of dat nou typisch Oostenrijkse accordeonmuziek is, coole jazz, stevige rock of een hippe DJ.

Skihütten Gaudi SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, Fotograf: Christian Kapfinger
Skihütten Gaudi SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, Fotograf: Christian Kapfinger

En het wordt nog aantrekkelijker

Ga je nog wat later? In de periode van 16 maart tot 31 maart 2019 vallen ook nog eens de  SuperSkiWochen en krijg je 25 procent korting op je hele vakantie, inclusief accommodatie, skipas, skihuur en skischool. Zie jij nog een reden om niet te gaan?
Het hele programma van de Skihütten Gaudi Weken vind je op de website van de SkiWelt.

Wil je trouwens meer weten over de SkiWelt? Ik was er kortgeleden snowboarden en maakte er deze video over. Meer lezen en foto’s kijken kan in mijn artikel over de SkiWelt.

Hoofdfoto: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

(Visited 257 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer