Helly Hansen, dat meer dan 140 jaar geleden in Noorwegen werd opgericht, is sterk verbonden met het Noorse erfgoed en het Noorse buitenleven. Het merk gebruikt de inzichten en ervaring van ski-professionals om de meest innovatieve en technische uitrusting voor de piste te ontwikkelen, ontworpen om mensen te helpen te overleven in extreme omstandigheden en zich optimaal en sterk te voelen onder de zwaarste omstandigheden ter wereld.

Voor het Winter 2022-23 seizoen is het merk verheugd om voort te bouwen op de HOD collectie met de Kitzbuhel Infinity Stretch Jacket en de St. Moritz Infinity Jacket voor dames, beide ontwikkeld in samenwerking met het Noorse Alpine Ski Team. Deze nieuwe modellen zijn een aanvulling op de Alpha Infinity Jacket voor mannen en de Verbier Infinity Jacket voor vrouwen. De twee innovatieve producten die vorig seizoen werden gelanceerd en de LIFA INFINITYTM-technologie introduceerden in Helly Hansen’s PISTE collectie.

Verantwoorde waterdichte/ademende technologie

Met LIFA INFINITYTM, Helly Hansen’s verantwoorde, professionele waterdichte/ademende technologie, bieden alle modellen de extreme waterdichtheid en het ademend vermogen van HELLY TECH® Professional construction. Elk model is gemaakt met een innovatief LIFA INFINITYTM-membraan, dat is ontwikkeld zonder gebruik van chemicaliën, gecombineerd met minimaal 50% gerecycled materiaal en een PFC- vrije DWR-behandeling.

Elk model is gemaakt met een innovatief LIFA INFINITYTM-membraan, dat is ontwikkeld zonder gebruik van chemicaliën, gecombineerd met minimaal 50% gerecycled materiaal en een PFC- vrije DWR-behandeling.

Dankzij de revolutionaire H2FlowTM-technologie van Helly Hansen is het Kitzbuhel Infinity Stretch Jacket uitgerust met een temperatuurregelingssysteem waarmee skiërs zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan veranderende weersomstandigheden en een wisselend activiteitsniveau. In combinatie met Primaloft®- en donsisolatie zorgt deze technologie ervoor dat je je lichaamstemperatuur naar behoefte kunt reguleren – je blijft warm doordat warme lucht wordt opgeslagen en je kunt afkoelen dankzij ventilatieritsen.

In het najaar van 2022 heeft de Kitzbuhel Infinity Stretch Jacket ook de Red Dot Award ontvangen. De Red Dot erkent de jas voor zijn hoge kwaliteit, prestatiegericht design en het gebruik van innovatieve technologieën.

Feedback van het Noorse Alpine Ski Team

Andere kenmerken van zowel de Kitzbuhel Infinity Stretch Jacket als de St. Moritz Infinity Jacket zijn een hoge kraag en 2-weg ritsen, als gevolg van de feedback van het Noorse Alpine Ski Team, dat ook behoefte had aan kleding die hen warm houdt gedurende de rit in stoeltjesliften en tussen trainingen in. De St. Moritz Infinity Jacket verdubbelt ook de warmte – met een combinatie van Primaloft® Gold Cross Core isolatie en lichtgewicht Thermoplume® Cross Core isolatie.

Tot slotte bevatten de jassen een Life Pocket+TM om digitale apparaten langer aan de praat te houden bij koud weer, en een RECCO® reflector om skiërs veilig en vindbaar te houden voor reddingswerkers.

Meerdere aanpassingen en details verhogen het comfort en de bruikbaarheid. Beide jassen leveren moderne prestaties terwijl ze ook het erfgoed van het merk erkennen. Met subtiele ontwerpdetails en de kleuren van de Noorse vlag in het navy/rode exemplaar.

“Door het blijven aanbieden van prestatiegerichte ontwerpen en technologieën in onze skikleding, zijn onze HOD-jassen ideaal voor fanatieke skiërs die zowel de piste als de après-ski omarmen,” aldus Katrine Jopperud, Design Manager for Ski bij Helly Hansen. “Elk seizoen verkennen we nieuwe thema’s voor de collectie, en voor FW22 waren we blij om samen te werken met het Noorse Alpine Ski Team voor professioneel inzicht, gecontrasteerd met Noorse tradities voor esthetische details.”

De Kitzbuhel Infinity Stretch Jacket en de St. Moritz Insulated Ski Jacket zijn nu online en in de winkel verkrijgbaar, naast de gehele HOD-collectie.


OVER HELLY HANSEN

Helly Hansen, opgericht in Noorwegen in 1877, blijft kleding van professionele kwaliteit ontwikkelen die mensen letterlijk helpt om in leven te blijven én zich tegelijkertijd levendig te voelen. Door inzichten uit het leven en werken in ‘s werelds zwaarste omgevingen, heeft het bedrijf een lange lijst van first-to-market innovaties ontwikkeld, waaronder de eerste soepele waterdichte stoffen meer dan 140 jaar geleden.

Andere doorbraken zijn onder meer de eerste fleecestoffen in de jaren zestig, de eerste technische basislagen in de jaren zeventig, gemaakt met LIFA® Stay Dry technologie, het gepatenteerde H2FlowTM-temperatuurregelsysteem en de revolutionaire lichtere en warmere LIFALOFTTM-isolatie. Voortbouwend op het gepatenteerde HELLY TECH® waterdichte/ademende systeem van Helly Hansen, heeft het technische outdoormerk recentelijk het bekroonde LIFA INFINITY PROTM geïntroduceerd – de meest innovatieve en verantwoorde waterdichte/ademende technologie van het bedrijf tot nu toe.

Helly Hansen is een leider in technische zeil- en prestatiegerichte skikleding, evenals premium werkkleding. Het merk wordt gedragen en vertrouwd door meer dan 55.000 professionals, waaronder Olympiërs, nationale teams en berggidsen in meer dan 200 skiresorts over de hele wereld. Meer informatie op hellyhansen.com

Helly Hansen is kledingsponsor van Snowrepublic.