Extreme sneeuwval in Oostenrijk

Reporter Karsten Eelkema woont in Oostenrijk

Het sneeuwt in Oostenrijk al ruim een week vrijwel continu. Er kwam lokaal tot wel twee meter sneeuw naar beneden! Zelfs de dalen tot op vierhonderd meter hoogte kleuren wit. Erg mooi allemaal, maar ook erg onhandig. Zo zijn er vele autowegen afgesloten vanwege het hoge lawinegevaar. Ook niet alle skiliften kunnen openen, soms zelfs gehele skigebieden.

Meer over sneeuw en winterweer lees je hier

Zelf was ik vandaag in de skigebieden Elfer en Schlick2000 en maakte onderstaande foto’s. Ziet er niet slecht uit toch! Door kunstmatige explosies ontstaan in veel skigebieden lawines die ervoor zorgen dat de liften snel weer open kunnen. De hellingen worden ontdaan van de vele verse sneeuw door deze kunstmatige lawines.

Knie tot heupdiepe poedersneeuw (Foto: Karsten Eelkema)
Winterse plaatjes vanuit Schlick 2000 (Foto: Karsten Eelkema)

Vandaag (zondag 6 januari 2019) waren bijvoorbeeld de skigebieden rondom Innsbruck zoals de Nordkette en Axamer Lizum dicht. Vanwege de aanhoudende sneeuwval komende week, zal de situatie voorlopig nog niet heel veel beter worden. Wel zullen de meeste liften in de loop van de week weer open gaan. Voor iedereen die toch Oostenrijk heeft weten te bereiken wachten geniale sneeuwtoestanden: heupdiepe poedersneeuw tot in het dal!

Live foto’s van vandaag

Het familieskigebied Schlick 2000 in winterse sfeer (Foto: Karsten Eelkema)
Het Stubaital is wit! (Foto: Karsten Eelkema)
Prima poedersneeuw in het skigebied Elfer (Foto: Karsten Eelkema)

Het zicht is voorlopig met de sneeuwval nog niet geweldig, maar het is toch heerlijk om momenteel door de poedersneeuw naar beneden te knallen. De foto’s zijn van vandaag en genomen in de skigebieden Elfer en Schlick2000.

Alles over wintersport weer en verkeer lees je hier

(Visited 3.488 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.