advertentie
Ski Safari

Extreme sneeuwval in Oostenrijk

Reporter Karsten Eelkema woont in Oostenrijk

Het sneeuwt in Oostenrijk al ruim een week vrijwel continu. Er kwam lokaal tot wel twee meter sneeuw naar beneden! Zelfs de dalen tot op vierhonderd meter hoogte kleuren wit. Erg mooi allemaal, maar ook erg onhandig. Zo zijn er vele autowegen afgesloten vanwege het hoge lawinegevaar. Ook niet alle skiliften kunnen openen, soms zelfs gehele skigebieden.

Zelf was ik vandaag in de skigebieden Elfer en Schlick2000 en maakte onderstaande foto’s. Ziet er niet slecht uit toch!

Het familieskigebied Schlick 2000 in winterse sfeer (Foto: Karsten Eelkema)

Door kunstmatige explosies ontstaan in veel skigebieden lawines die ervoor zorgen dat de liften snel weer open kunnen. De hellingen worden ontdaan van de vele verse sneeuw door deze kunstmatige lawines. Vandaag (zondag 6 januari) waren bijvoorbeeld de skigebieden rondom Innsbruck zoals de Nordkette en Axamer Lizum dicht.

Winterse plaatjes vanuit Schlick 2000 (Foto: Karsten Eelkema)

Vanwege de aanhoudende sneeuwval komende week, zal de situatie voorlopig nog niet heel veel beter worden. Wel zullen de meeste liften in de loop van de week weer open gaan. Voor iedereen die toch Oostenrijk heeft weten te bereiken wachten geniale sneeuwtoestanden: heupdiepe poedersneeuw tot in het dal!

Knie tot heupdiepe poedersneeuw (Foto: Karsten Eelkema)

Live foto’s van vandaag

Het zicht is voorlopig met de sneeuwval nog niet geweldig, maar het is toch heerlijk om momenteel door de poedersneeuw naar beneden te knallen. De foto’s zijn van vandaag en genomen in de skigebieden Elfer en Schlick2000.

Prima poedersneeuw in het skigebied Elfer (Foto: Karsten Eelkema)
Het Stubaital is wit! (Foto: Karsten Eelkema)
advertentie
Reizen naar IJsland