Vind je snowboarden leuk? Gaat het maken van bochten goed? En ben je toe aan de volgende stap? Lees dan de volgende tips die wij geleerd hebben van ex-prof Luc van Ommen voor de basis van een technisch goede sprong en een 360 graden draai! Of je nou goofy of regular bent, iedereen kan het!

360 graden draai zonder jump

Hierbij de uitleg om een rondje te draaien op je snowboard zonder te springen. En wees gerust, dit is echt heel simpel!

Je maakt als eerste gewoon een bocht vanaf je hakken / hielen (dus je draait met je gezicht naar beneden toe). Het belangrijkste wat je moet doen, is de draai versterken door met je schouders (en armen) door te draaien. Als je de bocht hebt gemaakt, dan draai je door naar je tenen en je komt vanzelf weer met je goede voet voor. Een kind kan de was doen… In deze instructievideo leggen ze het uit met een sprong:

Bron: SnowboardProCamp

Ollie (jump)

Is de 360 graden draai gelukt? Mooi! Dan ga we nu een sprongetje maken over een klein heuveltje. Dit kan overal op de piste zolang je enige snelheid kan maken.

  1. Je maakt een bocht met je hielen (dus voor regular boarders naar links toe), dan zet je jouw board recht en vlak voordat je jouw sprong maakt geef je een lichte druk op je tenen. Dit is belangrijk voor je balans. Als je namelijk op je hakken zou leunen, dan heb minder balans en is de kans op een val (op je stuitje) groter.
  2. Zorg dat je rug recht is, je mag niet je lichaam indraaien voor je sprong. Tip: doe alsof je naast je lichaam iets vasthebt. Je linkerarm is dus gewoon links van je en rechterarm rechts. Want de meest gemaakte beginnersfout is dat je jouw lichaam al indraait en dan kom je niet recht uit met je landing omdat je board al gedraaid is.
  3. Met je voorste voet zet je af (op het hoogste punt) en vervolgens trek je die omhoog. Daar zet je af met jouw achterste voet (op het hoogste punt) en trek je die vervolgens omhoog.
  4. Zorg dat je rug boven het board blijft en dat je jouw benen intrekt.
  5. De landing: Dit is eigenlijk heel simpel. Zorg dat je met twee benen tegelijk op de grond land en je board recht is.

Ook hierbij weer korte instructie video:

Bron: SnowboardProCamp

Hoe ziet het er dan bij ons uit?


Dit vind je als je zoekt op “snowboard” op snowrepublic.nl


 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer