Eten en drinken

Zeven tips voor een gezonde reis naar de wintersport

Zeven tips voor een gezonde reis naar de wintersport Door Matthijs van der Pol Ga je in de voorjaarsvakantie ook lekker op wintersport? Tijdens de reisdagen onderweg naar de skigebieden beweeg je weinig en voor velen zal er een week volgen met minder gezond eten en meer alcohol dan thuis. Om...
Lees verder

Wat kost een schnitzel in jouw skigebied? Check hier de schnitzel-index!

Wat kost een schnitzel in jouw skigebied? Check hier de schnitzel-index! Door Edwin Hagenouw Vorige week waren we nog aan het skiën in Ski Arlberg in Oostenrijk en daar zagen we ze tijdens de lunch weer regelmatig voorbij komen: de schnitzel! Samen met Kaiserschmarnn misschien wel het ultieme wintersportgerecht. En...
Lees verder

Pauline keert terug naar skigebied Obergurgl-Hochgurgl

Pauline keert terug naar skigebied Obergurgl-Hochgurgl Een reisverslag van Pauline van der Waal Sneeuwzeker, schitterende pistes, luxe hotels, heerlijk eten en volop ruimte. Is dat jouw idee van de ideale wintersport? Dan is dit misschien wel jouw ideale bestemming! In 1988 leerde ik er skiën: Obergurgl! Dik 25 jaar later...
Lees verder

WINTERSPORTGERECHT: Recept voor frittelle gevuld met appelroom

Recept voor frittelle gevuld met appelroom Lekker eten met Thiery Thielemans Zoals ik in een vorig artikel al schreef, eten de Italianen geen oliebollen op oudjaarsavond maar frittelle. Frittelle zijn gefrituurde deegbolletjes, gevuld met banketbakkers- of appelroom. Mocht jij tijdens een feestelijke gelegenheid nou eens verrassend uit de hoek willen...
Lees verder

Bijzondere accommodaties: The Hide Hotel in Flims, Zwitserland

The Hide Hotel in Flims, Zwitserland (ski in - ski out hotel) Door Maartje Bevers | Foto's Edwin Hagenouw Wij hadden geluk, want ondanks de vakantieweek was er nog een kamer vrij in het splinternieuwe The Hide hotel. Dit is een zeer comfortabel boutique hotel, gelegen aan de piste en...
Lees verder

Dit is het geheime glühwein recept uit SalzburgerLand

Dit is het geheime glühwein recept uit SalzburgerLand Door Karin Nijhof Glühwein is één van de meest gedronken alcoholische versnaperingen na een dag skiën. Het drankje is ontstaan aan het einde van de middeleeuwen. Nog steeds is de glühwein een echte klassieker tijdens de wintermaanden. Het samen drinken van een...
Lees verder

Reisverslag: Ladies Week in Schladming, wat een feest!

Reisverslag: Ladies Week in Schladming, wat een feest! Een reisverhaal van Thiery Thielemans | Fan van Schladming-Dachstein Na een beslissing van de Commissie Gelijke Behandeling moest het Oostenrijkse Schladming het twee jaar zonder doen maar in het seizoen van 2018-2019 mocht het dan eindelijk weer worden georganiseerd: De LADIESWEEK. En...
Lees verder

Wij deden een pre-season opwarmertje in Tirol

Wij deden een pre-season opwarmertje in Tirol Een reisverhaal van Aimee Kock Je houdt van skiën, hebt wat dagen vrij in november, dus wat doe je dan? Op naar Tirol! Het winterseizoen is nog niet begonnen dus de keuze is nog niet reuze. Alleen de gletsjers kunnen nog geskied worden....
Lees verder

Misschien wel de vier leukste winterhutten in de Dolomieten

Trentino beschikt over een variëteit aan alpine hutten. Een aantal van die hutten zijn deze winter ook open. Het zijn fijne locaties voor een stop tijdens een wandeling, maar ook populaire plekken voor liefhebbers van gastronomie. Wie deze winter een of twee nachten doorbrengt in een alpinehut aan de voet...
Lees verder

De koninklijke Wiener Schnitzel is wintersportfavoriet nummer één

Nederlanders zijn dol op lijstjes. Lijstjes over pistes, beste après-ski, steilste pistes, beste wintersportplaats, meest sneeuwzekere gebied, meest kindvriendelijk enzovoorts, enzovoorts. Ik ben niet zo van de lijstjes met slechts één uitzondering. De boodschappenlijst. Deze lijst is voor koks eigenlijk onontbeerlijk. Aan de hand van receptuur is die lijst eenvoudig...
Lees verder

Top 5 + 1 bergrestaurants in Zell am See, Oostenrijk

Top 5 + 1 bergrestaurants in Zell am See, Oostenrijk Door Saskia Smulders In de serie “Top 5 bergrestaurants” schotelen we je vandaag vijf bergrestaurants in Zell am See voor. Zell am See is gelegen aan een meer met de naam Zellersee en is bekend onder vele Nederlanders. Het skigebied...
Lees verder

Top 5 bergrestaurants in Kirchberg

Top 5 bergrestaurants in Kirchberg Door: Saskia Smulders In de serie "Top 5 bergrestaurants" schotelen we je vandaag vijf bergrestaurants in Kirchberg voor. Ingeklemd tussen de bergtoppen van de Kitzbüheler Alpen bevindt zich het skigebied van Kirchberg en Kitzbühel. Het dorpje Kirchberg, dat vooral bekend staat om zijn bruisende après-ski...
Lees verder

WINTERSPORTGERECHTEN: recept voor Oostenrijkse zuurkoolstrudel

Recept voor Oostenrijkse zuurkoolstrudel Door Thiery Thielemans Iedereen die wel eens in Oostenrijk op vakantie is geweest, kent zonder twijfel de overheerlijke zoete apfelstrudel. Maar ben jij ook al bekend met deze hartige variant? De zuurkoolstrudel is eenvoudig om te maken en brengt je bij ieder hapje een klein stukje...
Lees verder

Wintersportrecepten: de lekkerste Apfelstrudel uit Zuid-Tirol

Wintersportrecepten: de lekkerste Apfelstrudel uit Zuid-Tirol Door Matthijs van der Pol Ben je op zoek naar een makkelijk én lekker recept? Maak dan eens deze Apfelstrudel. Eet het als ontbijt, dessert of bij de koffie. Ik kan er vooral van smullen als het wordt geserveerd met roomijs en slagroom of...
Lees verder

Recept Germknödel: Een beetje vreemd maar wel erg lekker!

Recept Germknödel: Een beetje vreemd maar wel erg lekker! Door Thiery Thielemans Denk je aan Oostenrijk en aan lekker eten, dan denk je vast aan Kaiserschmarrn en Tiroler Germknödel. Eerder deelde ik een recept voor Kaiserschmarrn en nu is het tijd voor Germknödel. Met dit eenvoudige recept maak ook jij...
Lees verder

WINTERSPORT-RECEPT: Echte Zwitserse kaasfondue

WINTERSPORT-RECEPT: Echte Zwitserse kaasfondue Een recept van Thiery Thielemans Eén van mijn grootste favorieten qua eten op wintersport is toch wel de kaasfondue. En dan het liefst de èchte Zwitserse. Fonduen wordt door veel mensen ervaren als een gezellige manier om de maaltijd te gebruiken. De maaltijd duurt lang, iedereen...
Lees verder

Maak je eigen Kaiserschmarrn gewoon thuis

Heb jij dat ook, dat je eigenlijk het hele jaar door wel in de wintersportstemming wil blijven? Dan moet je gewoon thuis eens het ultieme wintergerecht uit Oostenrijk - Kaiserschmarrn - bereiden. Hieronder vertel ik je over het ontstaan van deze lekkernij en geef ik je mijn lekkerste recept. Zullen...
Lees verder

Top 5 bergrestaurants in Serfaus Fiss Ladis

Top 5 bergrestaurants in Serfaus Fiss Ladis Door: Saskia Smulders Serfaus Fiss Ladis is mijn favoriete skigebied. Ieder jaar ben ik er weer te vinden en geniet ik van het prachtige skigebied, de fijne liften, de gezellige après-ski en de goed geprepareerde pistes. Daarnaast heb ik ook zo mijn favoriete...
Lees verder

Hoeveel calorieën verbrand ik nu eigenlijk met skiën?

Hoeveel calorieën verbrand ik nu eigenlijk met skiën? Door: Snowrepublic redactie Dat skiën leuk is en dat je lekker sportief bezig bent is geen nieuws voor ons. Waar we wél naar benieuwd zijn is, hoeveel calorieën je nu eigenlijk verbrand? Feit is dat je op grote hoogte meer energie verbruikt...
Lees verder

Prechtlgut in Ski amadé: geweldige luxe chalets vol sfeer en traditie

Prechtlgut: luxe chalets vol sfeer en traditie Door: Edwin Hagenouw Veel privacy en ruimte voor jezelf, je familie en vrienden en tegelijkertijd omringd door de mooiste natuur onder een verse laag sneeuw. Dat is toch het ultieme genieten tijdens je wintersport. Op loopafstand van de Wagrainer Grafenberg kabelbaan in het...
Lees verder