Eten en drinken

Inspiratie

Feestelijk wintersportrecept | Oeufs à la Neige of Sneeuweieren

Ben je helemaal in de ban van sneeuw en gek op lekker culinair bezig zijn in de keuken? Dan moet je dit nagerecht uit de traditionele Franse keuken zeker eens gaan maken. In Frankrijk wordt dit hemels gerecht Oeufs à la Neige genoemd en in Engeland staat het bekend als...
Lees verder

Ultieme wintersportgerechten: Recept voor Tiroler Gröstl

Oh, dit vind ik altijd zo lekker. Maar als ik het eenmaal op heb, dan heb ik weer spijt...Want man o man, wat ligt dat toch zwaar op de maag. Waar ik het over heb? Tiroler Gröstl natuurlijk! Tiroler Gröstl. Foto: Pixabay Oh, dit vind ik altijd zo lekker. Maar...
Lees verder

11 vreemde gewoontes die alleen wintersporters hebben

Een beetje gek moet je wel zijn, als je van wintersport houdt. Want als je er even bij stilstaat houden wij wintersporters er best gekke gewoontes op na. Dus hebben we 11 vreemde gewoontes die alleen wintersporters hebben op een rij gezet! Hoeveel herken jij er? 1. Ontbijten in je...
Lees verder

Mijn drie favoriete wintersportgerechten met recept voor thuis!

Alle sneeuwliefhebbers weten dat wintersport en lekker eten goed samengaan. Het is straks maar de vraag of de berghutten open gaan vanwege de Corona. Maar niet getreurd, de lekkerste wintersportgerechten maak je nu ook thuis. Voor nu mijn drie favoriete wintersportgerechten met recept! 1: Bratkartoffeln Benodigdheden voor 4 personen: 1...
Lees verder

DE LEUKSTE WINTERSPORTRECEPTEN | Lawinecakejes

DE LEUKSTE WINTERSPORTRECEPTEN | Lawinecakejes Door Thiery Thielemans Tussen alle berichtgeving rondom het wereldwijde coronavirus door, is het tijd voor een luchtig en toepasselijk recept: Lawinecakejes. Lawinecakejes zijn een variatie op de welbekende lavacakejes maar dan gevuld met witte chocolade. Heerlijk en leuk om zelf te maken! INGREDIËNTEN (voor 6 personen)...
Lees verder

LEKKER HERFSTRECEPT | GÂTEAU DE SAVOIE AU AMANDE

Een 'Gâteau de Savoie' is een sponsachtige cake, afkomstig uit het Franse gebied de Savoie. Al in de veertiende eeuw ontstond dit recept ter gelegenheid van de komst van Keizer Karel IV aan het Franse Hof. De allereerste 'Gâteau de Savoie' zou volgens de verhalen de vorm hebben gehad van...
Lees verder

ULTIEM SMUL-RECEPT | CRÈME BRÛLÉE UIT FRANKRIJK

Het heerlijke nagerecht crème brûlée heb je vast wel eens op de dessertkaart van een restaurant zien staan of misschien zelfs al eens besteld en geproefd. Maar heb je het ook al ooit zelf gemaakt? Hier een simpel recept voor deze populaire lekkernij uit Frankrijk. Leuk om zelf eens een...
Lees verder

WINTERSPORT-RECEPT: KÄSESPÄTZLE VOOR THUIS!

RECEPT: KÄSESPÄTZLE Door Thiery Thielemans Ben je net terug van je wintersport uit Oostenrijk? Dan is het je vast niet ontgaan dat Käsespätzle een steeds weer terugkerende lekkernij op het menu van de bergrestaurants in Oostenrijk is. Wat mij betreft is het een echte wintersporthap want na het eten van...
Lees verder

Even helemaal wat anders: maak je eigen pretzels

Toen ik een keer in Tsjechië was, kregen we in een restaurant in plaats van een mandje met stokbrood met kruidenboter een mandje met pretzels. Je kent ze vast wel. Ze lijken op krakelingen en worden in de vorm van een knoop gebakken. Met name de Duitsers, Oostenrijkers, Zwitsers, Amerikanen...
Lees verder

TASTE Ski amadé: geniet van het allerbeste eten tijdens je wintersport in Oostenrijk

Gezond eten, heerlijke smaken en een lust voor het oog Lees meer over Ski amadé Taste Fanatieke wintersporters zijn fan van Ski amadé. En niet voor niets, Ski amadé mag zich het grootste wintersportparadijs van Oostenrijk noemen. Je kunt er namelijk terecht op maar liefst 760 kilometer aan piste, verdeeld...
Lees verder

Nuttige tips over eten & bewegen tijdens de wintersport

Naast training verbetert goede voeding de fitheid en prestaties van je lichaam. Hieronder vijf voedingstips van jullie culinaire redacteur. Ook als recreatiesporter is het goed te letten op wat je eet. Daarom volgen hieronder vijf tips die je helpen bij het maken van voedingskeuzes voor en tijdens je wintersportvakantie. Naast...
Lees verder

Reisverslag Gstaad | Drie skigebieden en een gletsjerwandeling in drie dagen

Het Berner Oberland is de allesomvattende naam voor de Alpine gebieden van het kanton Bern. Berner Oberland is een populaire bestemming voor toeristen uit de hele wereld. Gstaad ligt in het zuidelijke deel van het Berner Oberland in Saanenland in het regio Obersimmental Saanen. Leuk om te weten. De term...
Lees verder

De vijftien lekkerste Oostenrijkse wintersportdrankjes

Schenk mij een Almdudler in en ik ben meteen op vakantie. Oostenrijk heeft namelijk niet alleen veel typische gerechten, ook de drankjes op de piste en in het dorp zijn anders dan thuis. Lees mee en geniet! Bier (van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat) Nou ja, echt Oostenrijks...
Lees verder

HET NIEUWE GENIETEN | De lekkerste kaasfondue direct in jouw brievenbus

Kaasfondue direct in jouw brievenbus Door Carole Gölitz Voor mij hoort kaas gewoon bij een wintersportvakantie. Maar door alle huidige reisrestricties kan ik de komende weken helaas niet van alle kaasspecialiteiten uit de Savoie in Frankrijk genieten. Kaasfondue, tartiflette, raclette, crôute de fromage, oh wat ga ik het missen! Maar...
Lees verder

Wintersportrecept | Noorse zuurkool uit de oven

Terwijl ik dit schrijf stormt het in Nederland. Het is herfst en de regen komt met bakken uit de hemel. Ik kijk naar de kaarsen die voor me op tafel rustig dansen als mijn geliefde langs loopt. Het is ondertussen donker geworden en ik moet denken aan de wintersport. Binnenkort...
Lees verder

Maak nu Salzburger Nockerln gewoon thuis!

Maak nu Salzburger Nockerln gewoon thuis! Door Hans Verweij Iedereen kent de Kaiserschmarrn, de apfelstrudel en de Germknödl inmiddels wel. Al was het maar omdat we daar op Snowrepublic geweldige recepten voor hebben. Vandaag een ander Oostenrijks icoon: De Salzburger Nockerln Historie Salzburger Nockerln Volgens de legende is dit gerecht...
Lees verder

RECEPT UIT OOSTENRIJK | MOHNSTRUDEL

Voor wie al eens in Oostenrijk is geweest, is het beeld van op iedere hoek van de straat een 'konditorei' een bekend gezicht. Voor wie niet weet wat dat is, leg ik het graag even uit. Een konditorei is een typisch Duitse of Oostenrijkse banketbakkerij waar je naast koffie &...
Lees verder

De lekkerste Italiaanse poeder vonden wij in La Thuile

De lekkerste Italiaanse poeder vonden wij in La Thuile Door Aimee en RP | 9 maart 2020 Heel Noord-Italië besmet? Nee. Een kleine nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan het Coronavirus... Het lijkt bijna wel een Asterix & Obelix strip. Maar terwijl Lombardia richting lockdown gaat, heeft de Aosta vallei eind...
Lees verder

Ga dit seizoen eens lente-skiën in Stubai in Tirol

Ga dit seizoen eens lente-skiën in Stubai in Tirol  Door Edwin Hagenouw | Fan van Stubai Met dit herfstachtige weer in Nederland lijkt het nog ver weg.. Maar echt, de lente komt eraan! Op 20 maart 2020, begint de astronomische lente. Het perfecte moment om jezelf te trakteren op een...
Lees verder

Skiën in maart en april in Trentino: lange dagen vol zon en gezelligheid

Lente-skiën in Trentino: lange dagen vol zon en gezelligheid Door Edwin Hagenouw Naarmate het wintersportseizoen vordert, worden de omstandigheden op de pistes in Trentino alleen maar beter. De dagen worden langer, het zonnetje laat zich steeds vaker zien en ook de temperatuur gaat omhoog. Maart en april bieden vaak het...
Lees verder