Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De Alpenlanden worden momenteel overspoeld met bakken verse sneeuw. Ook delen van Duitsland profiteren van uitlopers hiervan en zodoende ligt er meer dan voldoende sneeuw in het Duitse Winterberg om in de auto te springen en te genieten van een beetje wintersport. Dit weekend zijn er ook veel liften en pistes geopend. Wil je er nog heen? Hou dan ook rekening met de coronaregels.

Liften open

Dit weekend is naar verwachting de gehele hoofdas open, tot aan de Schneewittchenlift plus Herrloh. Het gaat dan zo’n beetje om de volgende liften:  3, 5, 6, 7, 8, 10, 12, 18 en waarschijnlijk nog een aantal meer. De Kappe is nog gesloten vanwege te weinig sneeuw. Er ligt momenteel 10 – 15 centimeter sneeuw. Het weer blijft het weekend nog koud, dus de sneeuwkanonnen kunnen volop hun werk doen. Zondagmiddag komt er ietwat dooi, maar de verwachting is dat dit van korte duur is. 

Winterberg actueel | Beeld: Skiliftkarussel Winterberg

Wij zijn erbij

Reporter Patricia en ik zullen komend weekend de pistes van Winterberg gaan verkennen. Wil je ons volgen? Doe dat dan op instagram www.instagram.com/snowrepublicnl of volg ons op Facebook of Twitter.

Coronaregels

Er is veel onduidelijkheid over de corona regels, zo ook in Duitsland. Iedere deelstaat mag namelijk z’n eigen regels hanteren. In Noordrijn-Westfalen, waar Winterberg onder valt, gelden de volgende regels:

  • 2G regel: gevaccineerd of hersteld (let op: dus geen 2G+)
  • Zorg dat je coronacheck app een groen vinkje heeft
  • Geen antigeen of PCR test meer toegestaan
  • Mondkapjes in liften en openbare ruimtes. Sjaals of buffs zijn niet toegestaan.
  • Hoe het zit met kinderen tot 15 jaar is volstrekt onduidelijk. De ene website vermeldt dat het niet nodig is om niet gevaccineerde of herstelde kinderen in quarantaine te gaan, de andere website vermeld dat dit niet nodig is. Bij twijfel: bel even met de liftmaatschappij of het hotel/accommodatie waar je naar toe gaat.
  • Horeca is open
  • Clubs, discotheken en après-ski zijn gesloten
  • Aanmelden moet via: http://www.einreiseanmeldung.de/
  • Er is een gelimiteerd aantal skipassen beschikbaar. Wil je zeker weten dat je ze kunt krijgen, bestel ze dan online op de website.

Ga je een dagje naar Winterberg? Dan hoef je je niet aan te melden. Lees meer over de coronaregels in Duitsland op deze website.

Nog even dit:

De situatie rondom corona in de Alpenlanden kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de betreffende regeringen hanteert, bijvoorbeeld die van het Bundeministerium in Oostenrijk, of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen of je wel of niet kunt gaan; dit is altijd je eigen verantwoordelijkheid.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Bron: www.skiplezier.nl | wintersportarena.de | Hoofdfoto: Pexels.com

(Visited 1.162 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer