Er is meer te doen in Les Menuires dan alleen skiën!

Door: Monica van Essen

Zoals jullie in dit artikel hebben kunnen lezen, heeft Rob 14 december zijn sleutelbeen gebroken bij een val tijdens het skiën. Uiteindelijk werd het een operatie (want het sleutelbeen was in vijf stukken) met een plaat met zeven schroeven en vier dagen opname in het ziekenhuis in Albertville. Rob kan dus nog niet skiën, maar er is in Les Menuires veel meer te doen dan alleen skiën. Wij gingen vandaag wandelen.

Er is meer te doen in Les Menuires dan alleen skiën!
Het begin van de route, met op de achtergrond de picknick plek
Er is meer te doen in Les Menuires dan alleen skiën!
Vandaag kiezen we de korte route

Wij beginnen de route door met de Roc 1 cabine lift omhoog te gaan. Rob heeft een pas voor alleen wandelen deze weken, daardoor kan hij wel gewoon gebruik maken van de cabine liften. Via de aangegeven wandelroute wandelen we terug naar het dorp. De wandelpaden zijn goed aangegeven, en belangrijk: er zijn sneeuwscooters overheen gegaan, waardoor de sneeuw is geplet, wat het lopen makkelijker maakt. De route die wij liepen was 2,4 kilometer lang, grotendeels bergafwaarts, wij deden hier 1,5 uur over. Een super route in het zonnige weer van vandaag!

Er is meer te doen in Les Menuires dan alleen skiën!
Wij zijn de enige die wandelen vandaag
Er is meer te doen in Les Menuires dan alleen skiën!
De route is goed aangegeven
Er is meer te doen in Les Menuires dan alleen skiën!

Lees meer over winterse activiteiten in Les Menuires

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer