Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

KPMG waarschuwde gisteren in de Telegraaf voor de komst van “laadpaalfiles”: files om je elektrische auto op te laden. Vooral op zaterdag 25 februari in de buurt van Frankfurt wordt het druk, waarschuwt accountants- en adviesorganisatie KPMG, die adviseert om al vóór Keulen de auto op te laden. Mooi woord trouwens: laadpaalfile.

Uitgebreid netwerk

„In 2020, net voor de uitbraak van covid-19, zagen we wachttijden van soms 75 minuten per laadstation. De rijen zullen naar verwachting korter zijn, maximaal 60 minuten, maar wees voorbereid”, zegt Stijn de Groen van KPMG. „Het snellaadnetwerk in Duitsland is dan wel uitgebreid, maar het aantal Nederlanders met een elektrische auto is veel sterker gegroeid”, legt hij uit. Zo kan het dus gebeuren dat je tóch lang in de laadpaalfile komt te staan.

10.000 elektrische auto’s

Volgens KPMG rijden komende vakantieperiode tussen de 8000 en 10.000 elektrische voertuigen vanuit Nederland naar Oostenrijk. Zwarte zaterdag valt op 25 februari, als de voorjaarsvakantie voor Midden- en Noord-Nederland net is begonnen en de wintersporters uit Zuid-Nederland huiswaarts keren. „Uit ons onderzoek blijkt dat 90 procent van de reizigers wil vertrekken tussen 05.00 en 08.00 uur ’s ochtends. Dat betekent dat beide verkeersstromen elkaar rond Frankfurt gaat tegenkomen”, aldus De Groen, die wel aangeeft dat de Duitsers dan zelf geen vakantie hebben.

Onze tips om laadpaalfile te voorkomen

Eerder al gaven we je in dit artikel 10 tips om met je elektrische auto naar de wintersport te gaan. We herhalen ze nog even:

  • #1 Zet je verwarming aan als je oplaadt
  • #2 Wees zuinig met het gebruik en opladen van elektronische apparatuur
  • #3 Gebruik een ergonomische dakkoffer
  • #4 Pas je snelheid aan met sneeuwkettingen
  • #5 Leg je laadkabel bovenop je bagage
  • #6 Zorg dat je kabel niet bevriest
  • #7 Plan je laad route
  • #8 Neem verschillende laadpassen mee
  • #9 Ga gastladen bij Tesla
  • #10 Laat ‘m niet de hele nacht aan de laadpaal staan

Lukt het niet om niet in de laadpaalfile te komen? Dan moet je je er maar gewoon bij neerleggen. Vergeet niet: je bent onderweg naar de wintersport; het mooiste moet nog komen. Strek even de benen, doe een plas, pak wat te drinken. Enjoy!

Andere wisseldag?

Wellicht dat de grootste oplossing voor het voorkomen van (laadpaal) files zit in het veranderen van de “wisseldag”. Dus niet meer van zaterdag tot zaterdag, maar de vrijheid hebben om op een andere dag te vertrekken en aan te komen. Ja, dit zal wellicht niet toegejuicht worden door de horeca, dat snappen we. Toch zou dit wel eens positief kunnen uitpakken. Enfin, dat is een ander verhaal.

Drukte op de weg

De ANWB waarschuwt alle automobilisten dat komend weekend en het weekend erna lange files worden verwacht richting de wintersportgebieden. Wintersporters moeten zaterdag dan ook rekening houden met drukte op de wegen in Zuid-Duitsland en net over de grens in Oostenrijk. In Frankrijk is het filerijden op de wegen ten oosten van Lyon en ook de laatste kilometers naar de skigebieden kosten veel tijd.

In dit artikel vind je alle mogelijke knelpunten die je tegenkomt als je op weg naar de wintersport. Ook zonder elektrische auto 🙂

Bron: Telegraaf | Hoofdfoto: Pixabay (Menno de Jong)

Lees ook:

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer