Op ski’s helemaal van Alpendorf bij St. Johann naar Zauchensee

Lees meer over Salzburger Sportwelt en Ski amadé

Het was een lang gekoesterde droom: Van de Salzburger Sportwelt één gebied maken door een liftverbinding tussen Flachau/Wagrain en Flachauwinkl/Kleinarl. Afgelopen winter was het zo ver, en nu we weer op wintersport kunnen, kun jij het ook gaan uitproberen. Maak je klaar voor oneindige pistes en super veel skiplezier.

Over de Salzburger Sportwelt 

In het bekende wintersportgebied Salzburger Sportwelt liggen zeven dorpen: Flachau, Wagrain-Kleinarl, St. Johann, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Eben en Filzmoos. Bovendien maakt de Salzburger Sportwelt onderdeel uit van Ski amadé, met in totaal 760 kilometer piste en 260 hypermoderne liften. Voor het allermeeste pisteplezier wil je zoveel mogelijk kilometers afleggen zonder je ski’s uit te trekken of de bus de moeten nemen. Met de gondel “Panorama Link” is dat nu ineens heel dichtbij.

Genieten van een enorm skigebied © Salzburger Sportwelt – Michael Groessinger

Makkelijk naar alle pistes binnen de Salzburger Sportwelt

De Panorama Link-gondel draait in het hart van Ski amadé. Met een lengte van ruim drie kilometer verbindt de ultramoderne kabelbaan de skigebieden Flachau, Wagrain, St. Johann, Kleinarl Flachauwinkl en Zauchensee. De gondel loopt tussen de Grießenkar en Mooskopf op ongeveer 1.800 meter boven zeeniveau en biedt, zoals de naam al doet vermoeden, een prachtig uitzicht op de Niederen en Hohe Tauern tijdens de acht minuten durende rit.

Wintersporters kunnen nu genieten van 210 aaneengesloten pistekilometers, over twaalf toppen en door vijf dalen. Bovendien wordt hiermee vanaf wintersportseizoen 21/22 de “12 Peaks Trophy” mogelijk. Een skitocht van 91,5 kilometer met 10.000 meter hoogteverschil. Je kunt die afstand in één, twee of meer dagen afleggen. Zo wordt de Salzburger Sportwelt een van de meest veelzijdige skigebieden van de Alpen!

Daar gaan we naartoe! © Salzburger Sportwelt – Michael Groessinger

“12 Peaks Trophy” – de nieuwe skitocht van 91,5 kilometer

Met de nieuwe Panorama Link-gondel hebben wintersporters toegang tot 210 aaneengesloten, perfect geprepareerde en sneeuwzekere pistekilometers. Je kunt daarmee in één ruk van het St. Johann-district Alpendorf naar Zauchensee. 91,5 kilometer, 10.000 hoogtemeters en alle toppen liggen rond de 2.000 meter.

Lukt het je om de tour op één dag te voltooien, dan krijg je de zwarte trofee als beloning. Heb je twee dagen nodig, dan ontvang je de rode trofee. Vanaf drie dagen ontvangt elke wintersporter de blauwe trofee als souvenir. JHe mag er dus zelfs het hele seizoen over doen.

Tracking vindt plaats via Skiline, op basis van je skipas. Voor de vier zwarte pistes onderweg zijn er trouwens alternatieve routes, zodat ook minder ervaren skiërs en kinderen de trofee kunnen behalen.

Lees meer over Salzburger Sportwelt en Ski amadé

Over 12 pieken en door vijf dalen © Salzburger Sportwelt – Michael Groessinger

Hoofdfoto: © Salzburger Sportwelt – Michael Groessinger