Eindelijk is ie open: de 3K K-onnection in Kaprun

Door: Saskia Smulders

Eindelijk is ie dan open: de nieuwe lift die je vanuit Kaprun -via de Maiskogelbahn- naar de Kitszsteinhorn brengt. Collega reporter Patricia schreef er onlangs nog over en nu is het eindelijk zover. Afgelopen weekend opende de nieuwe lift dan officieel.

© artisual / Moser Peter

Decennia lang

Al decennia lang is er over deze nieuwe connectie gesproken, maar het lukte simpelweg niet om het stuk van zo’n 2 kilometer hoogteverschil te overbruggen met liftpalen. Dus werd eerst de Maiskogelbahn gebouwd die je van Kaprun naar de top van de Maiskogel bracht. En nu is dus eindelijk de tweede fase voltooid: de 3K K-onnection die je van de Maiskogel naar de gletsjer brengt. Kosten: 81,5 miljoen euro.

Feestelijke opening

De feestelijke opening werd gevierd met een lichtshow en een concert van Austropop-Legende „Wolfgang Ambros & die No. 1 vom Wienerwald“ en de bekende Oostenrijkse bad GRANADA.

Nog niet klaar

Met de gereedkoming van de K-onnection is een prestigieus project afgerond. Maar daarmee zijn ze er in het skigebied Zell am See-Kaprun nog niet. Er wordt namelijk gebouwd aan een nieuwe Zell am See Xpress die je van Viehofen naar de Schmittenhöhe brengt.

Hierdoor ontstaat een enorm groot skigebied dat maar liefst 408 pistekilometers telt:

Lees ook:

Hoofdfoto: zellamsee-kaprun.com

(Visited 897 times, 2 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.