Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vooral aan de Zwitserse noordkant en in de Oostenrijkse Alpen kan het op uitgebreide schaal voor de eerste keer dit seizoen wit gaan worden.Dat het beduidend frisser gaat worden in ons eigen land is duidelijk maar ook in de Alpen gaat de temperatuur de komende dagen flink dalen. De wind draait naar het noordwesten en komend weekend gaat de eerste sneeuw van betekenis vallen. 

Na een uitzonderlijk warme zomer liggen de meeste gletsjers er op dit moment zeer slecht bij. Al vroeg in de zomer werden er hittegolven gemeten in de dalen van de Alpen en ook hogerop in de bergen werd het uitzonderlijk warm. Zo werd er begin Juli een recordtemperatuur van 10 graden gemeten op een gletsjer in de Dolomieten. Dit resulteerde in het afbreken van de gletsjer met elf dodelijke slachtoffers.

Sneeuw in september

Nu lijkt het erop dat de eerste sneeuw van betekenis dit weekend gaat vallen. Echt ongebruikelijk is dit echter niet. Meestal valt de eerste sneeuw al in augustus, al is dat wel vaak alleen op de hoge toppen. Dat het op uitgebreide schaal wit wordt halverwege september is vrij vroeg. De wind draait naar het noordwesten waardoor koudere lucht over de Alpen wordt geblazen. Met deze stroming worden ook buien aangevoerd die op grote schaal voor witte bergtoppen kunnen gaan zorgen.

Een bak regen en lokaal 40cm sneeuw

Vooral in Zwitserland en Oostenrijk is het de komende dagen een komen en gaan van verschillende buien. Aanvankelijk is het nog vrij warm in grote delen van de Alpen. In het populaire skigebied Zell Am See, wat gelegen is op ruim 760 meter hoogte, wordt het donderdag nog ruim 20 graden terwijl het zaterdag niet warmer wordt dan een graad of 10.

Tot en met vrijdag gaat er in veel gebieden eerst nog een bak met regen vallen. Alleen op de allerhoogste toppen boven 3000 meter valt er dan sneeuw. Vrijdag wordt het al een stuk kouder en in het weekend kan de sneeuwvalgrens dalen tot zelfs 1400 meter in de Oostenrijkse Alpen en aan de Zwitserse noordkant. De meeste sneeuw gaat waarschijnlijk vallen in de omgeving van Tirol. Tot en met maandag kan hier lokaal 40 cm naar beneden komen.

Ook in de Zwitserse Alpen gaat er wat sneeuw vallen, al komen de hoeveelheden hier waarschijnlijk niet boven de 20 cm uit.

Bron: WeerOnline.nl

Lees ook de wintersport weerberichten van Alpenweerman.nl

(Visited 63 times, 2 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer