De eerste marathon op natuurijs van deze winter wordt verreden in Haaksbergen. Dat heeft de KNSB dinsdagmiddag bekendgemaakt. Het betekent dat ijsclub de Hondsrug definitief achter het net vist voor wat betreft het organiseren van de eerste marathon.

Vertrouwen op dik ijs

Woensdagavond wordt de marathon georganiseerd. Donderdag wordt er wel een tweede marathon in Arnhem gereden. Die baan werd op één bocht afgekeurd, maar de KNSB heeft er vertrouwen in dat donderdagavond het ijs dik genoeg is. Het is nog onbekend of en wanneer er in Noordlaren een marathon geschaatst gaat worden.

Geen verrassing

Dat Noordlaren achter het net vist, is geen verrassing. Dinsdagmorgen werd er al gemeten en bleek het ijs te dun. IJsmeester Kars Kroeze had toen nog een klein beetje hoop, maar kondigde al aan dan maar te gaan voor de eerste marathon in maart. Dat lijkt dus ook niet lukken, nu op donderdag in Arnhem de tweede marathon gepland staat.

KNSB wil een marathonvierdaagse

De KNSB hoopt op een marathonvierdaagse waarbij er in zowel Haaksbergen, Arnhem, Veenoord en Noordlaren gereden zal worden. De aankomende dagen moet blijken of dat haalbaar is. Zaterdag zet de dooi alweer in en wordt ijzel verwacht.

Bron: rtvnoord.nl
Hoofdfoto: Schaatsmarathon 2016 | Rogier van den Berg (RTV Oost)

De mooiste toertochten op natuurijs

Het zou toch geweldig zijn als we naast deze marathons ook weer eens urenlange tochten kunnen maken op bevroren meren, riverien en plassen.

Onze vrienden van Zoover zetten eerder dit seizoen de mooiste toertochten op natuurijs op een rij. Bekijk hier het totale overzicht.


Lees hier alles over de Winter in Nederland


 

Schladming Dacstein

Oneindig skiplezier in Schladming-Dachstein

Pak de gondel omhoog en maak lange afdalingen. In het skigebied Schladming-Dachstein in Stiermarken, met 8 skibergen en meer dan 230 kilometer eersteklas pistes staat niets een geslaagde wintervakantie in de weg. Het hart van het skiplezier is de Schladminger 4-Berge-Skischaukel, die vier skibergen met elkaar verbindt. Beleef onvergetelijke ski-avonturen in Schladming-Dachstein. Lees meer

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer