Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De eerste marathon op natuurijs van deze winter wordt verreden in Haaksbergen. Dat heeft de KNSB dinsdagmiddag bekendgemaakt. Het betekent dat ijsclub de Hondsrug definitief achter het net vist voor wat betreft het organiseren van de eerste marathon.

Vertrouwen op dik ijs

Woensdagavond wordt de marathon georganiseerd. Donderdag wordt er wel een tweede marathon in Arnhem gereden. Die baan werd op één bocht afgekeurd, maar de KNSB heeft er vertrouwen in dat donderdagavond het ijs dik genoeg is. Het is nog onbekend of en wanneer er in Noordlaren een marathon geschaatst gaat worden.

Geen verrassing

Dat Noordlaren achter het net vist, is geen verrassing. Dinsdagmorgen werd er al gemeten en bleek het ijs te dun. IJsmeester Kars Kroeze had toen nog een klein beetje hoop, maar kondigde al aan dan maar te gaan voor de eerste marathon in maart. Dat lijkt dus ook niet lukken, nu op donderdag in Arnhem de tweede marathon gepland staat. 

KNSB wil een marathonvierdaagse

De KNSB hoopt op een marathonvierdaagse waarbij er in zowel Haaksbergen, Arnhem, Veenoord en Noordlaren gereden zal worden. De aankomende dagen moet blijken of dat haalbaar is. Zaterdag zet de dooi alweer in en wordt ijzel verwacht.

Bron: rtvnoord.nl
Hoofdfoto: Schaatsmarathon 2016 | Rogier van den Berg (RTV Oost)

De mooiste toertochten op natuurijs

Het zou toch geweldig zijn als we naast deze marathons ook weer eens urenlange tochten kunnen maken op bevroren meren, riverien en plassen.

Onze vrienden van Zoover zetten eerder dit seizoen de mooiste toertochten op natuurijs op een rij. Bekijk hier het totale overzicht.


Lees hier alles over de Winter in Nederland


(Visited 269 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer