Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De eerste marathon op natuurijs van deze winter wordt verreden in Haaksbergen. Dat heeft de KNSB dinsdagmiddag bekendgemaakt. Het betekent dat ijsclub de Hondsrug definitief achter het net vist voor wat betreft het organiseren van de eerste marathon.

Vertrouwen op dik ijs

Woensdagavond wordt de marathon georganiseerd. Donderdag wordt er wel een tweede marathon in Arnhem gereden. Die baan werd op één bocht afgekeurd, maar de KNSB heeft er vertrouwen in dat donderdagavond het ijs dik genoeg is. Het is nog onbekend of en wanneer er in Noordlaren een marathon geschaatst gaat worden.

Geen verrassing

Dat Noordlaren achter het net vist, is geen verrassing. Dinsdagmorgen werd er al gemeten en bleek het ijs te dun. IJsmeester Kars Kroeze had toen nog een klein beetje hoop, maar kondigde al aan dan maar te gaan voor de eerste marathon in maart. Dat lijkt dus ook niet lukken, nu op donderdag in Arnhem de tweede marathon gepland staat.

KNSB wil een marathonvierdaagse

De KNSB hoopt op een marathonvierdaagse waarbij er in zowel Haaksbergen, Arnhem, Veenoord en Noordlaren gereden zal worden. De aankomende dagen moet blijken of dat haalbaar is. Zaterdag zet de dooi alweer in en wordt ijzel verwacht.

Bron: rtvnoord.nl
Hoofdfoto: Schaatsmarathon 2016 | Rogier van den Berg (RTV Oost)

De mooiste toertochten op natuurijs

Het zou toch geweldig zijn als we naast deze marathons ook weer eens urenlange tochten kunnen maken op bevroren meren, riverien en plassen.

Onze vrienden van Zoover zetten eerder dit seizoen de mooiste toertochten op natuurijs op een rij. Bekijk hier het totale overzicht.


Lees hier alles over de Winter in Nederland


(Visited 274 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer