Een dag in Flims, Zwitserland

Door Edwin Hagenouw | 2 januari 2019

Maartje en ik zijn grote fans van wintersport in Zwitserland. Afgelopen jaar hadden we echter een volgepakte agenda in de winter, met mooie reizen naar onder andere Frankrijk, Zweeds Lapland, Noorwegen en Oostenrijk. Maar na een jaartje afwezigheid voelde het goed om in zomer 2018 alvast onze eerste winterreis te boeken naar Zwitserland.

We besloten om er, net als twee jaar geleden, een roadtrip van te maken. En we kozen voor de bestemmingen Flims/Laax, Mürren (Lauternbrunnen/Jungfrau Region) en Gstaad. Een mooie dwarsdoorsnede van de wintersportmogelijkheden die Zwitserland te bieden heeft.

Na een korte oudejaarsnacht vertrokken we op 1 januari rond half zeven uit Wageningen. En wat is dat aan te raden, rijden op de eerste dag van het jaar! Op vrijwel lege wegen reden we in iets meer dan 7,30 uur naar ons hotel (The Hide Hotel) in Flims. Lekker veel tijd dus om de omgeving te verkennen en nog even te genieten van de laatste zonnestralen van de dag.

Uit de weersverwachtingen van onze weerman Tim hadden we al begrepen dat het op onze eerste skidag onafgebroken zou sneeuwen. En deze verse laag sneeuw was wel nodig zagen we aan de bruine plekken verspreid over de lager gelegen pistes. ’s Avonds trokken we ons nette pak aan voor een sensationeel lekker diner in het restaurant van ons hotel. Daarna vroeg naar bed om de eerste skidag vol energie te kunnen starten.

Lekker veel tijd dus om de omgeving te verkennen en nog even te genieten van de laatste zonnestralen van de dag

Na een korte oudejaarsnacht vertrokken we op 1 januari rond half zeven uit Wageningen. En wat is dat aan te raden, rijden op de eerste dag van het jaar! Op vrijwel lege wegen reden we in iets meer dan 7,30 uur naar ons hotel (The Hide Hotel) in Flims.

Lekker veel tijd dus om de omgeving te verkennen en nog even te genieten van de laatste zonnestralen van de dag. Uit de weersverwachtingen van onze weerman Tim hadden we al begrepen dat het op onze eerste skidag onafgebroken zou sneeuwen.

En deze verse laag sneeuw was wel nodig zagen we aan de bruine plekken verspreid over de lager gelegen pistes.

’s Avonds trokken we ons nette pak aan voor een sensationeel lekker diner in het restaurant van ons hotel. Daarna vroeg naar bed om de eerste skidag vol energie te kunnen starten.

Sneeuw, sneeuw en sneeuw vandaag.

Tijdens het ontbijt was het al duidelijk. Waar normaal gesproken de gondel al om 8.00 uur zijn operationele dag start, zagen we nu om half negen nog geen enkele beweging in de gondel. In de app van het skigebied – Inside Laax – konden we lezen dat een groot deel van de skiliften vandaag gesloten zouden blijven. De windkracht bereikte snelheden boven de 85km/u en dat is net even te veel voor een veilige skidag.

Zelfs op 1800 meter hoogte waaide het al hard.

Dat betekende dus een rustige start van deze skireis, maar prima om de benen weer te laten wennen aan de skibeweging. Het was toch alweer negen maanden geleden sinds ik in april mijn ski’s en skischoenen schoonmaakte en ze opborg in de schuur.

Bekijk hieronder een eerste fotoreportage van de eerste dag van onze roadtrip. Ondank de wat heftige weersomstandigheden hebben Maartje en ik enorm genoten van ons weerzien met Zwitserland. Binnenkort lees je meer over onze ervaringen op snowrepublic.nl

 

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer