Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een dag in Flims, Zwitserland

Door Edwin Hagenouw | 2 januari 2019

Maartje en ik zijn grote fans van wintersport in Zwitserland. Afgelopen jaar hadden we echter een volgepakte agenda in de winter, met mooie reizen naar onder andere Frankrijk, Zweeds Lapland, Noorwegen en Oostenrijk. Maar na een jaartje afwezigheid voelde het goed om in zomer 2018 alvast onze eerste winterreis te boeken naar Zwitserland. 

We besloten om er, net als twee jaar geleden, een roadtrip van te maken. En we kozen voor de bestemmingen Flims/Laax, Mürren (Lauternbrunnen/Jungfrau Region) en Gstaad. Een mooie dwarsdoorsnede van de wintersportmogelijkheden die Zwitserland te bieden heeft.

Na een korte oudejaarsnacht vertrokken we op 1 januari rond half zeven uit Wageningen. En wat is dat aan te raden, rijden op de eerste dag van het jaar! Op vrijwel lege wegen reden we in iets meer dan 7,30 uur naar ons hotel (The Hide Hotel) in Flims. Lekker veel tijd dus om de omgeving te verkennen en nog even te genieten van de laatste zonnestralen van de dag.

Uit de weersverwachtingen van onze weerman Tim hadden we al begrepen dat het op onze eerste skidag onafgebroken zou sneeuwen. En deze verse laag sneeuw was wel nodig zagen we aan de bruine plekken verspreid over de lager gelegen pistes. ’s Avonds trokken we ons nette pak aan voor een sensationeel lekker diner in het restaurant van ons hotel. Daarna vroeg naar bed om de eerste skidag vol energie te kunnen starten.

Lekker veel tijd dus om de omgeving te verkennen en nog even te genieten van de laatste zonnestralen van de dag

Na een korte oudejaarsnacht vertrokken we op 1 januari rond half zeven uit Wageningen. En wat is dat aan te raden, rijden op de eerste dag van het jaar! Op vrijwel lege wegen reden we in iets meer dan 7,30 uur naar ons hotel (The Hide Hotel) in Flims.

Lekker veel tijd dus om de omgeving te verkennen en nog even te genieten van de laatste zonnestralen van de dag. Uit de weersverwachtingen van onze weerman Tim hadden we al begrepen dat het op onze eerste skidag onafgebroken zou sneeuwen.

En deze verse laag sneeuw was wel nodig zagen we aan de bruine plekken verspreid over de lager gelegen pistes.

’s Avonds trokken we ons nette pak aan voor een sensationeel lekker diner in het restaurant van ons hotel. Daarna vroeg naar bed om de eerste skidag vol energie te kunnen starten.

Sneeuw, sneeuw en sneeuw vandaag.

Tijdens het ontbijt was het al duidelijk. Waar normaal gesproken de gondel al om 8.00 uur zijn operationele dag start, zagen we nu om half negen nog geen enkele beweging in de gondel. In de app van het skigebied – Inside Laax – konden we lezen dat een groot deel van de skiliften vandaag gesloten zouden blijven. De windkracht bereikte snelheden boven de 85km/u en dat is net even te veel voor een veilige skidag.

Zelfs op 1800 meter hoogte waaide het al hard.

Dat betekende dus een rustige start van deze skireis, maar prima om de benen weer te laten wennen aan de skibeweging. Het was toch alweer negen maanden geleden sinds ik in april mijn ski’s en skischoenen schoonmaakte en ze opborg in de schuur.

Bekijk hieronder een eerste fotoreportage van de eerste dag van onze roadtrip. Ondank de wat heftige weersomstandigheden hebben Maartje en ik enorm genoten van ons weerzien met Zwitserland. Binnenkort lees je meer over onze ervaringen op snowrepublic.nl

 

(Visited 418 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer