Een weekend off piste snowboarden in Innsbruck

Door Matthijs van der Pol

Je hoeft vast niet drie keer te gokken wat ik komend weekend ga doen als je bovenstaande titel leest? Jazeker, ik ga komend weekend (met name) off piste leren snowboarden in Innsbruck. Uiteraard staan er nog andere leuke activiteiten op het programma. Hierbij neem ik je kort mee in de fantastische reis die mij te wachten staat aanstaand weekend.

Off Piste

De afgelopen twee jaar heb ik zelf al wat geoefend met off piste snowboarden. Dit deed ik op een veilige manier, vlak naast de piste. Ik heb al twee jaar de wens om mezelf hier verder in te verbeteren om echt verder off piste te kunnen gaan. Het is een droom van me die hopelijk in het echt net zo speciaal gaat worden als ik verwacht. Komend weekend ga ik met een snowboarderleraar en offpistespecialist op pad om te leren veilig buiten de gebaande paden te snowboarden. Deze reis ga ik samen met een vriend maken die de bergen per ski gaat trotseren. We zijn natuurlijk erg benieuwd wat ons te wachten staat!

Snowboarden!!!!
Bron: Pixabay – Snowboarden!!!!

Fatbiken

Ik ga komend weekend ook een dag fatbiken. Je leest het inderdaad goed. FATbiken! Dat is niet fietsen voor dikke mensen. Wat is het dan wel?

Fatbiken is eigenlijk gewoon een mountainbike met dikke banden, maar wel weer heel anders dan een downhill MTB (wat je doet op een mountainbike met dikke banden). Deze fietsen zijn ontwikkeld om voldoende grip in de sneeuw te hebben. Ik heb het een keer eerder gedaan en in het begin voelde het wat onwennig aan, want je ratio zegt je dat je helemaal geen grip kunt hebben met een fiets in de sneeuw. Toch werkt het echt prima. Het is puur genieten om te mogen afdalen nadat je omhoog gefietst bent. Het is ook de ultieme beloning na een pittige klim. Want vertrouw me, omhoog fietsen is best zwaar. Het is naar mijn mening een stuk zwaarder dan met een racefiets of gewone mountainbike in de bergen omhoog fietsen.

Innsbruck Airport

Vanaf Amsterdam én Eindhoven kun je rechtstreeks vliegen op Innsbruck. In de winter zijn er zelfs meer vluchten dan in de zomer beschikbaar, vanwege de ideale reisomstandigheden voor wintersporters. Verder is Innsbruck Airport een kleine luchthaven waardoor het reizen enorm efficiënt is. Vervolgens neem je gewoon een snelle transfer naar je skigebied. Met name voor een korte wintersport zou ik zeker kiezen om te vliegen.

Uitzicht Luchthaven Innsbruck
Bron: Pixabay – Uitzicht Luchthaven Innsbruck

Innsbruck

Innsbruck zelf is natuurlijk een (grote) stad waar ook het nodige te doen is. Heb je de tijd, dan zou ik zeker even de stad ontdekken. Dit heb ik de vorige keer dat ik er was gedaan en komend weekend ga ik zeker weer de stad in. Innsbruck is gelegen in Tirol waar zich vele bekende skigebieden bevinden. Vlakbij de luchthaven kan je skiën en snowboarden in het skigebied Nordkette of Axamer Lizum.

Innsbruck biedt 90 afdalingen en liften met in totaal 260 kilometer afdaling. Met één skipas heb je toegang tot alles, inclusief gratis busvervoer.

In januari was ik ook in Innsbruck en toen heb ik met name gewandeld in de sneeuw. Lees HIER het verslag.

Innsbruck stad
Bron: Pixabay – Innsbruck stad

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer