Een ouderskipas om te delen

Door: Patricia Christiani

Samen met je jonge kind op wintersport betekent meestal dat iemand op de kleine moet passen, als je kind nog te klein is voor lessen. Gezellig en heerlijk als dan bijvoorbeeld opa of oma dan meegaan om op de kleine te letten, want zo kunnen papa en mama lekker skiën, of kan er afgewisseld worden. Maar niet iedereen heeft grootouders die staan te trappelen om mee te gaan. Dan moet je als ouders opsplitsen: de een gaat skiën, de ander blijft bij kindlief. Dan kun je samen een skipas delen, maar wist je dat dit officieel helemaal niet mag? Als je wordt betrapt kan je dat je skipas kosten en mag je de pistes niet meer op.

Legaal delen

De kans dat je betrapt wordt is misschien klein, maar wil je dat risico liever niet lopen en helemaal op safe spelen, dan is de ouderskipas een oplossing. Een aantal skigebieden biedt namelijk een skipas aan die je als ouders “legaal” kunt delen.

Aan het kopen van een ouderskipas zijn wel wat voorwaarden verbonden. Zo moet je met de hele familie, inclusief je kind als bewijs, de pas bij de kassa van het gebied kopen. Ook is de ouderskipas alleen geldig tot een bepaalde leeftijd van de kinderen. Dit kan per gebied wisselen. De ouderskipas is trouwens niet goedkoper (het is tenslotte wel een volledige pas), maar wil je je keurig aan de regels van het skigebied houden dan is het een goede oplossing.

Wie past er op de kinderen? (Photocredits: Saskia Smulders)

Gebieden met een ouderskipas

In de volgende gebieden kun je terecht voor een ouderskipas:

(Niet alle skigebieden vermelden de Elternpasse op hun website. Informeer bij het skigebied zelf naar deze mogelijkheid).

Hoofdfoto: Feuerkogel.info

(Visited 285 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.