Futuristisch genieten

Futuristisch ziet het er zeker uit, het sneeuwkristal hotel (Krystall Hotel). Plannen om dit hotel te bouwen zijn er al langer, maar het lijkt erop dat het er volgend jaar toch echt gaat komen. Het moet een 5-sterren hotel worden dat drijft tussen de Noorse fjords.

De diameter van het hotel is maar liefst 120 meter en er komen 86 kamers en natuurlijk spa&welness. Daarnaast komen er ook conferentie kamers en is het de bedoeling dat het helemaal zelfvoorzienend wordt. Ook niet onbelangrijk is het vele gebruik van glazen ramen, zodat je vanuit het hotel het noorderlicht kan zien!

Het hotel zal gebouwd worden in delen, gebruik makend van zogenoemde ‘dry docks’. Dry docks zijn een soort grote badkuip werkplaatsen die ze vol kunnen laten lopen met water om o.a. het drijvend vermogen te testen, maar ook leeg kunnne laten lopen om makkelijker de constructie gemakkelijker te maken. Vervolgens worden dan alle delen op de hotel locatie bij elkaar gebracht.

Krystall Hotel Noorwegen
Krystall Hotel Noorwegen

Nederlandse innovatieviteit

Gebouwd in de Noorse wateren, maar het plan voor het Krystall hotel komt gewoon uit ons kikkerlandje! Het idee komt namelijk van het bedrijf Dutch Docklands. Ze specializeren zichzelf in drijvend structuren en gebouwen.

Zo hebben ze al vele Nederlandse drijvende huizen en projecten gedaan en ook in de US en Middle East zijn ze bezig met mooie projecten.

Ik kan in elk geval niet wachten op dit ijzige futuristisch hotel in Noorwegen!

credits foto’s: Dutch Docklands

(Visited 268 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.