Spectaculaire video: Een klapper tijdens Inferno rennen in Mürren

Door Bastiaan van der Staay

Dit jaar was ik voor de tweede keer bij de Inferno rennen, een evenement met een rijke geschiedenis. Samen met voormalige toppers als Lody Pieters (61, oud WorldCup- en professioneel skiër), Tom van der Meer (68, o.a.Lowlands kampioen afdaling), Berend Jan Beugel (52, o.a. meervoudig Nederlands Kampioen) een week lang heel veel praten over skiën en serieus knallen.

Resultaten goed, maar niet geweldig

Dit jaar had ik me terdege voorbereid. Een half jaar extra veel sportschoolbezoek, geen alcohol en veel trainingsuren in de hal. Dat heeft zich uitbetaald, al was het niet zo veel als ik had gehoopt. De andere heren hadden een soortgelijke, wellicht iets minder fanatieke, voorbereiding, behalve dan natuurlijk Lody. Een man met een ongelooflijke drive en ambitie, hij ging voor de prijzen.

Inferno
Langlaufen op woensdagavond, voorwaarde voor deelname aan Reuzenslalom.

Langlauf en Reuzenslalom

Het eerste onderdeel is op woensdagavond, drie rondes langlaufen door het dorp met dus ook drie keer een serieuze beklimming. Op maandag een dinsdag hebben we deze rondes geoefend, ’s avonds na een dag skiën. Dat ging lekker, al blijft het zwaar. Op de wedstrijddag gaan er ruim 400 deelnemers van start. Bij de gentlemen (60+) wist Lody een 6e plaats te veroveren in 18:18:76. Respect, ik deed er 27:11:85 over. Maar ik was deze keer niet helemaal kapot. Deelname en finishen geeft recht op deelname aan de reuzenslalom van donderdag. Ook hier weer ruim 400 starters in verschillende categorieën. Bij de gentlemen was Lody wederom de snelste, maar binnen de Nederlanders was de rangorde 1. Berend Jan Bugel, 2. Lody Pieters, 3. Bastiaan van der Staay en 4. Tom van der Meer.

Dan de klapper: de afdaling

Hier komen de meeste deelnemers voor naar Mürren, meer dan 1650 deelnemers! De afdaling eindigde dit keer, door te weinig sneeuw, hoger dan anders. Evengoed een respectabel stuk van ruim 7,6 kilometer. De aller snelste deed dit stuk in 7:10, ongeveer 63 km/u gemiddeld. En dan te bedenken dat er twee stukken inzitten waarin je serieus naar boven moet klunen. Lody was ook hier weer snel, 8:28:81. Daarmee was hij tweede in de klasse en 2e in de combinatie.

Inferno
De afdaling gaat serieus hard en is lang.

Reporter minder fortuinlijk

Na een flitsende start en mooie tussentijden ging het dan toch mis. In de één na laatste bocht ging ik er hard af. Na ruim twee en halve minuut mezelf uitgraven en spullen bij elkaar zoeken kon ik mijn weg vervolgen en finishte ik met ruim 12 minuten achter mijn naam. Jammer, maar ik ben in elk geval nog heel. Kijk in bijgaande filmpje maar even naar de ‘klapper van de week’.

Volgend jaar weer, wie doet er mee?

Als je ook mee wil doen houd dan www.inferno-muerren.ch in de gaten. Inschrijven kan nog, maar doe het snel. Soms moet er geloot worden. Laat me weten of je mee doet en laat een bericht achter.


 Lees hier alles over wintersport in de Jungfrau Region in Zwitserland


 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer