Honderd jaar geleden begon in het pittoreske Monza, Italië, een verhaal van passie, innovatie en stijl. In 1923 startten Mario en Irma Colombo met een klein hoedenbedrijfje dat zich al snel zou transformeren tot een icoon van de Italiaanse mode. Colmar maakt inmiddels al een eeuw de beste kleding voor in de bergen en in de stad. Want als er één merk is dat fashion en functioneel combineert, is het Colmar wel.

Wat er ook zo leuk is aan 100 jaar mode? De fantastische collectie foto’s! Kijk maar.

De hypermoderne pakken van Colmar. In 1993 dan. Foto: Aldo Martinuzzi

Van hoeden tot high-fashion

De reis van Colmar begon met iets eenvoudigs: wollen hoeden. Maar het waren de visionaire ideeën van Mario en Irma Colombo die het merk richting een revolutionaire toekomst leidden. De overstap van hoeden naar beenkappen markeerde het begin van een mode-evolutie. In de jaren ’30 verlegde Colmar zijn focus naar kleding, waarmee de grondslag werd gelegd voor hun latere succes in de skisport en lifestyle mode.

De samenwerking met ski-legende Leo Gasperl in de vroege jaren ’30 was een keerpunt. Het markeerde het begin van Colmar’s langdurige relatie met de skisport. Van de baanbrekende Thirring-jas die skiërs deed lijken op vleermuizen, tot de iconische Guaina Colò, de innovaties van Colmar veranderden de skimode voorgoed.

Colmar combineert vandaag de dag mode en duurzaamheid

Tegenwoordig staat Colmar bekend om de combinatie van hightech innovatie en stijlvolle esthetiek. Het merk blijft toonaangevend in zowel bergkleding als stedelijke lifestyle-mode. Met de Originals-lijn en samenwerkingen met namen als Shayne Oliver en Yosuke Aizawa, blijft Colmar de modewereld verrassen.

En met een sterke focus op duurzaamheid, demonstreert Colmar dat mode zowel mooi als verantwoord kan zijn.

De nieuwe collectie 2023-24, een ode aan 100 jaar skimode

Dit jubileumjaar lanceert Colmar een schitterende wintercollectie voor 2023-24. Een collectie die het erfgoed van Colmar eert met een perfecte mix van stijl en functie. Van veelzijdige ski-jassen tot trendy corduroy pakken, elke creatie is een toonbeeld van vakmanschap en innovatie.

Lees ook Stijlvol in de sneeuw? Ontdek de nieuwe wintercollectie van Colmar!

De heerlijke en stijlvolle mode in seizoen 2023-2024.

Colmar 100 jaar? De reis begint pas net!

Terwijl we terugkijken op een eeuw Colmar, blikken we net zo goed weer vooruit. Met een rijke geschiedenis van innovatie en stijl, en een toekomst die zich richt op duurzaamheid en technologische vooruitgang blijft Colmar een symbool van Italiaanse uitmuntendheid.

Van de straten van Monza tot de toppen van de Alpen, Colmar blijft een merk dat de wereld van mode blijft verrassen en inspireren!

Bekijk en bestel jouw favoriete skikleding van Colmar