Wintersporten is geweldig, dat hoeven we jou niet te vertellen. Heerlijk heel de dag in de buitenlucht, actief bezig, lekker eten en drinken en natuurlijk genieten van de prachtige omgeving. Maar ja, skiliften en gondels tasten die omgeving natuurlijk wel aan. Dat vonden ze in Carezza ook en daarom hebben ze er iets op bedacht. Het dal- en bergstation zijn bijna onzichtbaar gemaakt in het landschap!

En dit is niet het enige dat het innovatieve skigebied in de Dolomieten in Zuid-Tirol doet voor de omgeving.

Eerste impressie? Bekijk de gondel in een halve minuut!

Maak kennis met Carezza

Verborgen als een kostbaar juweel in de kroon van de Dolomieten, biedt Carezza een wintersprookjesland dat het hart van elke wintersportliefhebber sneller doet kloppen! Terwijl de zon schittert op de sneeuwbedekte toppen en de Rosegarten, openbaart Carezza zich als een idyllisch paradijs voor skiërs, snowboarders en liefhebbers van winterse avonturen. Hier, tussen de majestueuze bergtoppen en schilderachtige valleien, vinden beginners en experts een harmonieuze samensmelting van uitdagende pistes en adembenemende landschappen. Bovendien is Carezza een geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen.

In totaal heeft Carezza 40 kilometer aan piste, 13 liften, 1 sneeuwpark en 200 bijzonder duurzame sneeuwkanonnen. Want wist je dat de sneeuwkanonnenfabriek van TechoAlpin op nog geen kwartiertje rijden staat? Daarnaast vind je in Carezza natuurlijk alles wat je verder nodig hebt zoals skihuur en skischolen, maar ook 3 kinderparken voor de kleinsten. Vergeet niet de lokale culinaire hoogstandjes te proeven in de omliggende skihutten, waar traditionele Zuid-Tiroolse gerechten zoals ‘Speckknödel’ en ‘Kaiserschmarrn’ op je wachten. En tot slot: reken hier op gemiddeld 8 uur zon per dag!

Lees ook: Waarom je deze winter wilt gaan skiën in Carezza in de Italiaanse Dolomieten

Als je de bijzondere omgeving hier ziet, snap je wel dat Carezza gaat voor een onzichtbare gondel! Foto: WESTSIDERS

De bijzondere nieuwe Koning Laurin-gondel in Carezza

Voor de avontuurlijke geesten is Carezza een droom met de nieuwe Koning Laurin-gondel, die je meeneemt naar de mythische wereld van koning Laurin, dicht bij de Catinaccio. Wat de gondel zo bijzonder maakt is de mix van moderne architectuur, zoals het ondergrondse bergstation ontworpen door de gerenommeerde Zuid-Tiroolse architect Werner Tscholl, en de natuurlijke schoonheid van de Dolomieten.

In juni 2021 werd de bouw van de nieuwe 10-persoons Koning Laurin-gondel voltooid. Met de 1.807 meter lange kabelbaan en het tussenstation kunnen passagiers binnen 6,5 minuten veilig en comfortabel 560 meter te stijgen. Bovendien kom je aan bij de voet van de legendarische Rosegarten en bij de berghut op 2.337 meter boven zeeniveau.

De reden dat het bergstation vrijwel onzichtbaar is gemaakt, is omdat het op een zeer delicate en blootgestelde locatie ligt, namelijk direct in het gezichtsveld van de Rosegarten. Dit moet je zeker zelf komen bekijken!

Meer weten? Bekijk de uitgebreidere video!

Maar dit is niet de enige bijzondere gondel

Naast de Koning Laurin-gondel vind je in het gebied van Carezza ook nog de Tiers-gondel. En die is al minstens zo speciaal. Want ook hier is gewerkt aan zo onzichtbare mogelijke gondelstations, maar heb je daarnaast nog iets wat je bijna nergens anders vindt. Bovenop de 50-persoonsgondel vind je namelijk een balkon. Daarmee kun je in de buitenlucht naar boven reizen met een waanzinnig 360 graden panorama-uitzicht.

Hoe deze gondel ook wel wordt genoemd? De cabriogondel!

Lees meer over de cabriogondel Tiers in Carezza

Kijk goed, en je ziet het balkon bovenop de cabriogondel!

Lees meer en boek je wintersport naar Carezza

Ben je geïnspireerd door de innovatieve aanpak van Carezza en wil je deze bijna onzichtbare gondels en de adembenemende Dolomieten zelf ervaren? Neem dan de volgende stap en boek je wintersportavontuur naar Carezza!

Voor alle details, van skipasprijzen tot accommodatie en om te reserveren bezoek je de website van Carezza in het Eggental. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je onder te dompelen in de magie van Carezza, waar moderne voorzieningen en respect voor de natuur hand in hand gaan. Wacht niet langer en kom naar dit onvergetelijke skigebied in de prachtige Dolomieten in Zuid-Tirol!

Ga voor alle informatie en boekingen naar de website van Obereggen en Carezza in het Eggental in de Dolomieten

Hoofdfoto: Ivan Goller