Je hebt ’t vast gelezen: vandaag valt er een forse bak verse sneeuw in de Alpen. Die sneeuw is broodnodig in de meeste wintersportgebieden dus als je nog twijfelt om tóch nog even te gaan, doe het nu. Reporter Patricia en ik twijfelen niet en gaan vanaf donderdagmiddag, op uitnodiging van Stubai, nog even genieten van die verse sneeuw op de Stubaier Gletsjer.

Een half uurtje

Het mooie van het Stubaital is, is dat het relatief dichtbij het vliegveld van Innsbruck ligt. Dus nemen wij donderdagochtend vroeg vanaf Eindhoven het vliegtuig richting Innsbruck. In slechts 30 auto minuten staan we dan in Neustifft, de plek waar we overnachten.

Het Stubaital bestaat uit vier skigebieden waaronder dus de Stubaier Gletsjer. Schlick 2000 is het grootste van de vier. In het gebied tref je 30 kilometer aan piste waarvan 14 kilometer blauw, 13 kilometer rood en 3 kilometer zwart. De skigebieden zijn goed geschikt voor beginners en voor snowboarders fijn; weinig vlakke stukken.

Tot eind mei

We pakken dan onze spullen uit en gaan hop richting de piste. We kunnen dus rond 11.00 uur al op de latten staan! Hoe lekker is dat? Op donderdagmiddag en vrijdag skiën we dan op de Stubaier Gletsjer; het hoogste gebied. Je kunt daar zelfs tot eind mei terecht. Hoe dat kan? Nou, ’s nachts is het nog altijd koud genoeg om de sneeuw in goede conditie te houden.

Schlick 2000

Zaterdag richten we onze blik op Schlick 2000 waar je zelfs tot en met Pasen kunt genieten van goed gepareerde pistes. Schlick 2000 is bij uitstek geschikt voor families en biedt veel variatie in de pistes.

Webcams in the Stubaital – Stubaital Tirol

Wil je ons volgen?

Wil je weten hoe de Stubaier Gletsjer en de andere gebieden er nu nog bij liggen? Volg ons dan op Instagram waar we dagelijks zullen posten over onze belevenissen. Of kom hier nog eens terug om te lezen over onze bevindingen!

Hoofdfoto: Saskia Smulders

Lees ook: