Dutchweek Saalbach geannuleerd als gevolg van het Coronavirus

Door Maaike de Vries

Als gevolg van het Coronavirus zijn diverse skigebieden al vroegtijdig gesloten. Daarnaast worden in binnen- en buitenland grote evenementen geannuleerd.
Zo bereikte ons eerder het bericht dat Tomorrowland in Alpe d’Huez niet door kan gaan door het coronavirus.

Ook in Oostenrijk is door de regering besloten dat grote evenementen niet door mogen gaan

Ook in Oostenrijk is gisteren door de regering besloten dat grote evenementen niet meer plaats mogen vinden als gevolg van het coronavirus.

Onderstaand bericht is door de organisatie zojuist gepubliceerd:

” In Oostenrijk heeft de regering gisteren helaas moeten besluiten om geen evenementen meer toe te staan vanwege het coronavirus. De VVV en de gemeente Saalbach volgen uiteraard deze nieuwe richtlijn. Het geplande evenement in Saalbach van 18-22 maart aanstaande gaat dan ook helaas niet door. Gezondheid staat voorop.

Vooralsnog gelden er volgens het reisadvies van de Nederlandse overheid voor Oostenrijk “geen bijzondere veiligheidsrisico’s”. Op dit moment is het skigebied normaal open en hetzelfde geldt voor de horeca. Zoals het er nu uitziet kan je wintersport dan ook wel doorgaan, alleen dit keer zonder onze podia en artiesten. Voor actuele reisinformatie verwijzen wij naar de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Dit is overmacht en raakt helaas iedereen, ook ons. We zijn nog in nauw overleg met de VVV en gemeente van Gerlos. Daarover volgt zo spoedig mogelijk meer info.”

Wij vinden het enorm jammer voor de organisatie én voor de bezoekers dat de Dutchweek geannuleerd moest worden. Maar ook hier alle begrip, veiligheid en gezondheid gaat voor!

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer