Al jaren organiseert Dutchweek wintersport events in Italië, Oostenrijk en Noorwegen. Sinds 2018 ook in Gerlos, Zillertal Arena. Vanwege de wereldwijde pandemie kon Dutchweek in maart 2020 op het laatste moment niet doorgaan. Helaas was er daardoor ook in het wintersportseizoen van ‘20/’21 geen enkele mogelijkheid. De organisatie en lokale autoriteiten hebben in nauw overleg besloten nu de derde editie van Dutchweek Gerlos aan te kondigen voor 2022. Deze zal plaatsvinden van 26 maart t/m 2 april. Ook nog eens in week met een bovengemiddeld grote kans op veel zonne-uren.

Na twee uitverkochte edities in 2018 en 2019 kan een derde editie natuurlijk niet uitblijven. Er wordt door de organisatie en lokale autoriteiten vol goede moed en vertrouwen naar komend wintersportseizoen gekeken, zeker gezien de steeds meer positieve berichten rondom Covid-19. Alles wordt uitgevoerd binnen de dan geldende Covid-19 maatregelen en in nauw overleg met de lokale autoriteiten.

Tijdens Dutchweek Gerlos komt zowel de ervaren als beginnende wintersporter volledig aan zijn trekken

Tijdens Dutchweek Gerlos komt zowel de ervaren als beginnende wintersporter volledig aan zijn trekken. Gerlos is onderdeel van het prachtige weidse Zillertal Arena skigebied met 153 km aan pistes. De hoogte maakt het gebied tot laat in het seizoen sneeuwzeker en dankzij de moderne faciliteiten beweeg je je makkelijk door het skigebied. Het is zelfs mogelijk om vanuit Gerlos naar andere dorpen te skiën zoals Zell am Ziller en Königsleiten.

Ongekend gezellig

Gerlos heeft een naam hoog te houden als het gaat om après-ski. Veel wintersporters kiezen voor Gerlos, omdat het hier ongekend gezellig is. Dutchweek voegt daar nog eens een extra dimensie aan toe. Een week lang is er een uitgebreid programma met bekende DJ’s en artiesten die ervoor gaan zorgen dat het wintersportseizoen in Gerlos op ongekende wijze wordt afgesloten! Met verschillende locaties en muziekgenres is Dutchweek niet zomaar een wintersport evenement, maar wordt er een echte festival vibe gecreëerd. Zowel bovenop de berg als in het dorp!

Dutchweek Gerlos 2019 | © Thijs Huizer

Dutchweek Gerlos van 26 maart t/m 2 april 2022 belooft een editie waar je nog lang aan terug zult denken. Liefhebbers kunnen zich binnenkort pre-registreren voor de Early Bird Tickets via de website van Dutchweek tot 30 september aanstaande, daarna kun je je pre-registreren voor de Regular Tickets. De daadwerkelijke aanschaf van de tickets zal vanaf half januari 2022 mogelijk zijn, alleen na voorinschrijving. Tegen die tijd hoopt de organisatie ook het programma definitief te hebben.

Anouk Schrijver, Commercial Director en Eigenaar van Dutchweek, laat weten: “Halverwege augustus zijn wij in Gerlos geweest om te bespreken of er mogelijkheden zouden zijn voor het aankomende winterseizoen voor deze derde editie. Vol trots en goede moed kunnen wij nu het event aankondigen! En mocht het om welke reden dan ook deze winter niet meezitten, dan zullen wij uiteraard alle tickets restitueren. De lokale VVV, betrokken horecaondernemers en uiteraard wijzelf kijken er zó naar uit om iedereen weer een dikke glimlach op het gezicht te kunnen toveren in maart 2022.”.

Over Dutchweek

Het eerste Dutchweek event werd in de winter van 2013 georganiseerd in Sauze d’Oulx, Italië. Vanuit daar zijn de events doorgegroeid en heeft Dutchweek intussen jaarlijks ongeveer zeven winter edities in Oostenrijk, Italië en Noorwegen. Door de wereldwijde pandemie kwam er in 2020 een abrupt einde aan het wintersportseizoen en ook afgelopen jaar konden de wintersportvakanties niet doorgaan.

Dutchweek Gerlos
Dutchweek Gerlos 2019 | © Thijs Huizer

Uiteraard heeft de organisatie van Dutchweek niet stilgezeten en deze extra tijd gebruikt om nieuwe labels en concepten te ontwikkelen. Zo bestaat het portfolio van Dutchweek nu uit Dutchweek Winter, Dutchweek Outdoor, Dutchweek Business en D-Wonderland. Onder het laatstgenoemde label heeft de organisatie afgelopen zomer voor het eerst evenementen op eigen bodem georganiseerd. Meer informatie vind je op Dutchweek.nl

(Visited 402 times, 1 visits today)