Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Durf je het aan? De 5 meest bizarre pistes!

Door de Snowrepublic redactie

Bizarre pistes… Houd je van steile afdalingen, smalle bospaadjes, kliffen en andere obstakels? Ben je echt een heel ervaren skiër of heb je gewoon héél veel lef? Lees dan snel verder want wij hebben een paar super spectaculaire afdalingen voor je geselecteerd. 

Harakiri

#1 Harakiri ( Mayrhofen, Oostenrijk)

Deze afdaling heeft maar liefst een helling van 74%. Hij heet dan ook niet voor niets de “Harakiri” wat in het Japans “zelfmoord” betekent. Deze is dus zeer geschikt voor de adrenaline zoekers onder ons. Leuk om te weten is dat deze piste wordt geprepareerd met een hele speciale pistebully die moet worden verankerd in de berg.

#2 Delirium Drive (Banff, Canada)

Dit is een zeer extreme afdaling die je alleen kunt nemen wanneer je een radio meeneemt, zodat de reddingswerkers je kunnen terug vinden in geval van nood. Deze afdaling begint met een hele smalle doorgang en een hellingspercentage van 50%. Bijkomend risico is de lawinegevoeligheid van deze afdaling.

Bizarre pistes
Delirium Drive

#3 Black Hole (Vermont, USA)

Op deze piste kun je je skills gebruiken hoor! Hellingspercentage is 53% maar de piste staat vol met bomen dus slalommen maar!

#4 Corbet’s Couloir (Jackson Hole, USA)

Oké, maak je borst maar nat.. Je hebt echt toestemming nodig van de Jackson Hole’s ski patrouille om deze afdaling te mogen nemen. Tussen twee rotsen door maak je een val van zeker 30 meter. Deze afdaling staat zeer hoog op de top 50 van ski-bucketlist.

Bizarre pistes
Corbet’s Couloir

#5 Langer Zug (Lech, Oostenrijk)

Hou je vast….Deze piste heeft een hellingspercentage van 80%! Je kunt hem vinden in het beroemde Lech in het grootste skigebied van Oostenrijk, Ski Arlberg.

Harry Egger heeft het snelheidsrecord op zijn naam staan, hij kwam met maar liefst een max. snelheid van 248 kilometer per uur naar beneden stuiven. Hier hebben wij maar één woord voor over “held”!


LEES AL HET WINTERSPORTNIEUWS OP snowrepublic.nl


(Visited 2.772 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer