Wintersport in Duitsland is een mooi alternatief voor diegene die niet zo lang willen rijden en toch keuze willen hebben uit verschillende skigebieden. De Duitse regio’s van de Harz tot aan de Alpen hebben ons echt wat te bieden voor een droomvakantie in de sneeuw. Of je nu met een groep vrienden gaat, met je familie of lekker met z’n tweetjes, Duitsland heeft voor iedereen wat.

Willingen
Skilift in Willingen

Sauerland

Deze regio is denk ik wel de bekendste en meest populaire voor ons. Het heeft dan ook de bijnaam “Hollandse Alpen” gekregen omdat veel Nederlanders hier hun skivakantie of weekendje weg doorbrengen. Winterberg is dan één van de populairste plaatsen om te verblijven. Wat het extra leuk maakt is dat je hier in de avonduren ook kunt skiën op de verlichte pistes. Met 25 km liften en 80 km loipes is Willingen het beste gebied van het Sauerland voor een wintersport.

Zwarte Woud

In dit skigebied ligt het ‘Hochschwarzwald’ in dit middelgebergte liggen de hoogste bergen van deze regio. De Feldberg is een sneeuwzeker gebied welke vanaf de grens met Duitsland in ca. 5 uur te bereiken is. Het heeft 25 km aan pistes.

En weet je wat het best bewaarde geheim van Duitsland is?

Harz

Dit is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland. De Brocken is de hoogste berg met 1142 meter hoogte. Je hebt er ook nog de 1000 meter hoge Wurmberg met springschans dus pak je kans!

Prachtig beeld in de Harz
Veel skimogelijkheden in Beieren

Beierse Woud

Het dak van Duitsland, de Zugspitze! Een indrukwekkende gletsjer van 2962 meter hoog. Sneeuw is hier gegarandeerd en dat je er lekker kunt skiën ook, zeg ik uit eigen ervaring. Wanneer je boven bent heb je werkelijk een fantastisch panorama!

In Duitsland heb je echt nog de kleinschalige en intieme skidorpen met gezellige pensions. Je kunt er lange tochten maken over vooral blauwe en rode pistes. En weet je wat het best bewaarde geheim is van Duitsland? Dat er ook nog een paar zwarte pistes te vinden zijn ook!


Lees hier alle artikelen over wintersport in Duitsland


(Visited 203 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.