advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

Een 44-jarige Duitser heeft noodgedwongen 9 lange dagen in een berghut in Pinzgau (Salzburg, Oostenrijk) moeten doorbrengen. De kleine hut bevindt zich in de Loferer Steinbergen, en is als schuilhut geplaatst. De klimmer was dan ook op 15 januari met sneeuwschoenen op pad gegaan richting het houten huisje op 1800 meter hoogte. Het plan was om er de nacht door te brengen en daarna weer af te dalen.

Sneeuwstorm verhindert vertrek uit de hut

De volgende dag werd de regio echter geteisterd door een sneeuwstorm, waardoor de klimmer zijn vertrek moest uitstellen. Het stopte alleen niet meer met sneeuwen, en in de daarop volgende dagen ging het alleen nog maar harder sneeuwen. Vanwege het lawinegevaar durfde hij toen helemaal niet meer op pad te gaan. Na een week besloot hij om de Bergrettung in te schakelen.

Klein maar fijn: de hut heeft mogelijkheid tot verwarming en om te koken.
Klein maar fijn: de hut heeft mogelijkheid tot verwarming en om te koken.

Gered met een helikopter

Al snel bleek dat zijn beslissing de juiste was, want ook de reddingswerkers durfden het vanwege het hoge lawinegevaar niet aan om de man te gaan halen. Uiteindelijk werd er dus een helikopter ingezet om de man uit zijn benarde positie te bevrijden.
De man was overigens bijzonder goed uitgerust toen hij aan zijn tocht begon. Zo had hij genoeg proviand bij zich, dat echter wel na een dag of zes op begon te raken. Wel had hij beter niet kunnen uitgaan van het weerbericht op de app van zijn telefoon, want die was niet uitgegaan van zo’n weeromslag.
Inmiddels is de man weer veilig thuis, en heeft in ieder geval een mooi verhaal voor op verjaardagen!

De hut biedt slaapplaats aan drie personen
De hut biedt slaapplaats aan drie personen

Bron: Krone.at

Foto’s: Facebook via Krone.at
Wanneer je gek bent op wintersport in Frankrijk en Zwitserland, dan moet je bijna ook wel van kaasfondue houden. Ik in ieder geval wel! Ik was dan ook aangenaam verrast toen zowel Saas-Fee (Zwitserland) als Méribel (Frankrijk) vrijwel gelijktijdig aankondigden dat je nu ook kunt kaasfonduen terwijl je… een ritje in de gondel maakt! Dat is toch briljant?

advertentie