Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Heeft hij even geluk gehad!

Door Pauline van der Waal

In het skigebied van Zell am See heeft een snowboarder die buiten de piste was geraakt en niet meer verder kon komen zichzelf gered door een hol te maken in de sneeuw. Daar was hij redelijk beschut. Pas de volgende dag kon hij met veel moeite worden gered. Hoe dat eruit zag, zie je trouwens in het overzichtsartikel over Snowmageddon in Oostenrijk dat eerder vandaag werd geplaatst. 

Van de piste geraakt

De 23-jarige man uit Würzburg was zaterdag op de piste bij de Schmittenhöhe aan het snowboarden. Het sneeuwde echter zo hard, dat hij niets zag en van de piste af raakte. Hij kwam op zo’n steil stuk terecht dat hij niet meer terug kon, maar verder gaan had waarschijnlijk ook geen zin. Vervolgens bedacht hij dat hij het beste een soort van provisorische iglo kon bouwen onder een boom.

Als vermist opgegeven

Aan het einde van de middag werd de man al als vermist opgegeven door zijn medereizigers. De Bergrettung ging direct op pad, maar vanwege de sterke sneeuwval en de duisternis moesten zij rond 10 uur ’s avonds onverrichter zake terugkeren.

Ontdekt met een verrekijker

Pas op zondag rond het middaguur werd de man gelokaliseerd, door een liftmedewerker die vanuit de gondel de omgeving afspeurde met zijn verrekijker. Hij bracht reddingsteams uit Zell am See, Fusch, Kaprun en Saalfelden in stelling. Redding was echter niet mogelijk, doordat links en rechts van de mannen sneeuw begon te schuiven. De enige optie was om de man van bovenaf te redden.

Gered via de gondel

Gelukkig was de man precies onder de gondel terecht gekomen, waardoor het reddingsteam zich boven de man kon bewegen en naar hem kon abseilen. Hij werd vervolgens de gondel in getakeld en zo kon hij gered worden. Wonder boven wonder bleef de snowboarder ongedeerd, al heeft het reddingsteam voor hem hun leven moeten riskeren. Gelukkig is alles goed afgelopen!

Bron: Kronen Zeitung

Foto: Pixabay

(Visited 1.169 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer