Heeft hij even geluk gehad!

Door Pauline van der Waal

In het skigebied van Zell am See heeft een snowboarder die buiten de piste was geraakt en niet meer verder kon komen zichzelf gered door een hol te maken in de sneeuw. Daar was hij redelijk beschut. Pas de volgende dag kon hij met veel moeite worden gered. Hoe dat eruit zag, zie je trouwens in het overzichtsartikel over Snowmageddon in Oostenrijk dat eerder vandaag werd geplaatst.

Van de piste geraakt

De 23-jarige man uit Würzburg was zaterdag op de piste bij de Schmittenhöhe aan het snowboarden. Het sneeuwde echter zo hard, dat hij niets zag en van de piste af raakte. Hij kwam op zo’n steil stuk terecht dat hij niet meer terug kon, maar verder gaan had waarschijnlijk ook geen zin. Vervolgens bedacht hij dat hij het beste een soort van provisorische iglo kon bouwen onder een boom.

Als vermist opgegeven

Aan het einde van de middag werd de man al als vermist opgegeven door zijn medereizigers. De Bergrettung ging direct op pad, maar vanwege de sterke sneeuwval en de duisternis moesten zij rond 10 uur ’s avonds onverrichter zake terugkeren.

Ontdekt met een verrekijker

Pas op zondag rond het middaguur werd de man gelokaliseerd, door een liftmedewerker die vanuit de gondel de omgeving afspeurde met zijn verrekijker. Hij bracht reddingsteams uit Zell am See, Fusch, Kaprun en Saalfelden in stelling. Redding was echter niet mogelijk, doordat links en rechts van de mannen sneeuw begon te schuiven. De enige optie was om de man van bovenaf te redden.

Gered via de gondel

Gelukkig was de man precies onder de gondel terecht gekomen, waardoor het reddingsteam zich boven de man kon bewegen en naar hem kon abseilen. Hij werd vervolgens de gondel in getakeld en zo kon hij gered worden. Wonder boven wonder bleef de snowboarder ongedeerd, al heeft het reddingsteam voor hem hun leven moeten riskeren. Gelukkig is alles goed afgelopen!

Bron: Kronen Zeitung

Foto: Pixabay

 

Schladming Dacstein

Oneindig skiplezier in Schladming-Dachstein

Pak de gondel omhoog en maak lange afdalingen. In het skigebied Schladming-Dachstein in Stiermarken, met 8 skibergen en meer dan 230 kilometer eersteklas pistes staat niets een geslaagde wintervakantie in de weg. Het hart van het skiplezier is de Schladminger 4-Berge-Skischaukel, die vier skibergen met elkaar verbindt. Beleef onvergetelijke ski-avonturen in Schladming-Dachstein. Lees meer

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer