Heeft hij even geluk gehad!

Door Pauline van der Waal

In het skigebied van Zell am See heeft een snowboarder die buiten de piste was geraakt en niet meer verder kon komen zichzelf gered door een hol te maken in de sneeuw. Daar was hij redelijk beschut. Pas de volgende dag kon hij met veel moeite worden gered. Hoe dat eruit zag, zie je trouwens in het overzichtsartikel over Snowmageddon in Oostenrijk dat eerder vandaag werd geplaatst.

Van de piste geraakt

De 23-jarige man uit Würzburg was zaterdag op de piste bij de Schmittenhöhe aan het snowboarden. Het sneeuwde echter zo hard, dat hij niets zag en van de piste af raakte. Hij kwam op zo’n steil stuk terecht dat hij niet meer terug kon, maar verder gaan had waarschijnlijk ook geen zin. Vervolgens bedacht hij dat hij het beste een soort van provisorische iglo kon bouwen onder een boom.

Als vermist opgegeven

Aan het einde van de middag werd de man al als vermist opgegeven door zijn medereizigers. De Bergrettung ging direct op pad, maar vanwege de sterke sneeuwval en de duisternis moesten zij rond 10 uur ’s avonds onverrichter zake terugkeren.

Ontdekt met een verrekijker

Pas op zondag rond het middaguur werd de man gelokaliseerd, door een liftmedewerker die vanuit de gondel de omgeving afspeurde met zijn verrekijker. Hij bracht reddingsteams uit Zell am See, Fusch, Kaprun en Saalfelden in stelling. Redding was echter niet mogelijk, doordat links en rechts van de mannen sneeuw begon te schuiven. De enige optie was om de man van bovenaf te redden.

Gered via de gondel

Gelukkig was de man precies onder de gondel terecht gekomen, waardoor het reddingsteam zich boven de man kon bewegen en naar hem kon abseilen. Hij werd vervolgens de gondel in getakeld en zo kon hij gered worden. Wonder boven wonder bleef de snowboarder ongedeerd, al heeft het reddingsteam voor hem hun leven moeten riskeren. Gelukkig is alles goed afgelopen!

Bron: Kronen Zeitung

Foto: Pixabay

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer