Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De verwachting is niet dat de vermiste Duitse miljardair Karl-Erivan Haub nog levend wordt teruggevonden in de Alpen. De 58-jarige puissant rijke zakenman verdween afgelopen zaterdag na een skitocht in de buurt van Matterhorn, maar zijn familie heeft de ’hoop ’inmiddels wel opgegeven’. Dit meldt Der Spiegel.

Haub werd het laatst gezien toen hij met een kabelbaan naar een bergstation ging op bijna 4000 meter hoogte, de volgende ochtend werd hij als vermist opgegeven. De zoektocht naar het lichaam van Haub is nog niet gestopt, er wordt nog steeds gezocht.

Matterhorn
De Matterhorn. Foto: snowrepublic.nl

Haub is een van de rijkste mensen van Duitsland. Hij is de eigenaar en ceo van Tengelmann, een bedrijf waar verschillende retailketens onder vallen, zoals bouwmarkt Obi en kledingketen Kik. De 58-jarige erfgenaam van het retail imperium Tengelmann, trainde voor een ski mountaineering race toen hij verdween op de beroemde top van de Matterhorn, gelegen aan de zuidelijke grens met Italië.

Slecht weer

Haub werd zaterdagmorgen voor het laatst gezien toen hij met een ski-uitrusting en dagrugzak naar een berglift reed en de volgende ochtend vermist werd nadat hij niet was komen opdagen in zijn hotel in Zermatt. Een onmiddellijke zoekopdracht, met drie helikopters, grondpatrouilles en lawine-reddingsteams, werd ondernomen aan zowel de Zwitserse als de Italiaanse kant van de grens, waarbij tot ongeveer 60 mensen betrokken waren. De zoektocht was gecompliceerd door het slechte weer en moest aan Italiaanse zijde tijdelijk worden afgebroken. Het is een enorm gebied van ruim 240 vierkante kilometer.

Haub was alleen aan het skiën in een gebied met gletsjers en kan in een gletsjerspleet zijn gevallen

Een enorm gebied

De telefoon van Haub was al uitgeschakeld op het moment dat hij voor het laatst werd gezien, zodat de redders geen signaal hebben om te volgen. Haub was alleen aan het skiën in een gebied met gletsjers en kan in een gletsjerspleet zijn gevallen, zei Bruno Jelk, een ervaren bergreddingsexpert in Zermatt. “Het grote probleem is dat het niet specifiek bekend is waar hij werd vermist”, vertelde Jelk The Associated Press telefonisch. “Het is een enorm gebied en er zijn veel mogelijkheden. Ik zou zeggen dat hij in een spleet is gevallen, maar er zijn er veel en het is moeilijk om te weten welke.”

“Haub kan nog steeds in leven zijn als hij zichzelf warm kon houden”

Matterhorn
Het gebied van de Matterhorn op de grens van Zwitserland en Italië. Foto: snowrepublic.nl

De verse sneeuw en de harde wind maken het nog moeilijker voor de reddingsteams om sporen van het pad van Haub op te pikken. Er is nog geen reden om te speculeren of er sprake is van een misdaad is of dat er sprake is van een tragisch ongeluk. Haub droeg relatief lichte trainingskleding voor een dagtrip en had alleen een dagrugzak maar kan nog steeds in leven zijn als hij zichzelf warm kon houden, zei Axel Mann, de hoofdreddingsarts die bij de operatie betrokken is.

bron: telegraaf.nl en canoe.com

(Visited 1.000 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer