Duitse media: Was Ischgl het geheime virusknooppunt in Europa?

Door Edwin Hagenouw | Bron: t-online.de

Veel corona-infecties in Europa lijken te zijn terug te voeren naar het Oostenrijkse skidorp Ischgl. Zo blijkt uit het artikel dat ik zojuist las in de Duitse media. Toen IJsland een aantal weken geleden waarschuwde, ging het skiën acht dagen door. Lokale autoriteiten zijn op dit moment niet voor niets bezorgd. Er zijn nu talloze bevestigde ziektegevallen van vakantiegangers uit heel Duitsland die in de regio Ischgl hebben verbleven. Zo ver had het misschien niet hoeven komen.

Toen een Icelandair Boeing 757 op 29 februari op IJsland aankwam, hadden de autoriteiten geen idee dat ze hier iets zouden ontdekten dat de verspreiding van het coronavirus in grote delen van Europa had kunnen vertragen. IJsland was een coronanest tegengekomen. Aan boord van het vliegtuig zaten veertien personen, net teruggekeerd uit Ischgl, met het coronavirus.

5 maart

Op de ochtend van 5 maart nam IJsland maatregelen: het skigebied werd uitgeroepen tot een risicogebied zoals Iran en Chinees Wuhan. Iedereen die in Ischgl was, moet elke 14 dagen in quarantaine gaan en contact opnemen met de autoriteiten.

Denemarken en Noorwegen reageerden gelijk, terwijl Oostenrijk geen actie ondernam. Zowel in Nederland als in Duitsland kwam de informatie in ieder geval niet naar buiten in de media. Omdat de regio niet minder veilig leek dan andere skigebieden besloten nog veel wintersporters, waaronder mijn vrienden en ik, de afgelopen weken in groten getale naar het Paznauntal af te reizen.

Gevolg is dat het hele dal nu is afgesloten van de buitenwereld en alle buitenlandse reizigers die in Ischgl waren nu in thuis quarantaine zitten. Lees het hele artikel (in het Duits) op https://www.t-online.de/


LEES HIER DE LIVEBLOG OVER HET CORONAVIRUS EN DE WINTERSPORT


Bron: t-online.be | Foto: Edwin Hagenouw

(Visited 53.500 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.