Duitse media: Was Ischgl het geheime virusknooppunt in Europa?

Door Edwin Hagenouw | Bron: t-online.de

Veel corona-infecties in Europa lijken te zijn terug te voeren naar het Oostenrijkse skidorp Ischgl. Zo blijkt uit het artikel dat ik zojuist las in de Duitse media. Toen IJsland een aantal weken geleden waarschuwde, ging het skiën acht dagen door. Lokale autoriteiten zijn op dit moment niet voor niets bezorgd. Er zijn nu talloze bevestigde ziektegevallen van vakantiegangers uit heel Duitsland die in de regio Ischgl hebben verbleven. Zo ver had het misschien niet hoeven komen.

Toen een Icelandair Boeing 757 op 29 februari op IJsland aankwam, hadden de autoriteiten geen idee dat ze hier iets zouden ontdekten dat de verspreiding van het coronavirus in grote delen van Europa had kunnen vertragen. IJsland was een coronanest tegengekomen. Aan boord van het vliegtuig zaten veertien personen, net teruggekeerd uit Ischgl, met het coronavirus.

5 maart

Op de ochtend van 5 maart nam IJsland maatregelen: het skigebied werd uitgeroepen tot een risicogebied zoals Iran en Chinees Wuhan. Iedereen die in Ischgl was, moet elke 14 dagen in quarantaine gaan en contact opnemen met de autoriteiten.

Denemarken en Noorwegen reageerden gelijk, terwijl Oostenrijk geen actie ondernam. Zowel in Nederland als in Duitsland kwam de informatie in ieder geval niet naar buiten in de media. Omdat de regio niet minder veilig leek dan andere skigebieden besloten nog veel wintersporters, waaronder mijn vrienden en ik, de afgelopen weken in groten getale naar het Paznauntal af te reizen.

Gevolg is dat het hele dal nu is afgesloten van de buitenwereld en alle buitenlandse reizigers die in Ischgl waren nu in thuis quarantaine zitten. Lees het hele artikel (in het Duits) op https://www.t-online.de/


LEES HIER DE LIVEBLOG OVER HET CORONAVIRUS EN DE WINTERSPORT


Bron: t-online.be | Foto: Edwin Hagenouw

(Visited 53.571 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer