Drie verborgen wintersportgebieden in Europa

Door Matthijs van der Pol

De meeste bekende skigebieden, met name de bekendste skidorpen, die kennen we allemaal wel. Vaak zijn die populair met een reden, zoals: een groot gebied, enorme luxe of fantastische après-ski. Maar er zijn ook verborgen wintersportgebieden die om hun eigen reden bijzonder zijn. In dit artikel ga ik drie verborgen parels nader toelichten. Zelf ben ik er helaas nog niet geweest, maar ik hoop deze gebieden binnenkort te mogen ontdekken. 

Een après-ski waar de tapas centraal staat?

Champoluc – Italië

Champoluc staat bekend om de Italiaanse charme en is gelegen is mijn favoriete provincie in Italië, namelijk Aosta. Aosta heeft enorm veel charme en het is er nog goedkoop. De dorpen zijn authentiek en sfeervol. Uiteraard koop je hier gewoon een espresso voor een euro en kan je langs de piste heerlijk eten voor een lage prijs. Verder heeft het gebied relatief veel rode pistes, wat ideaal is voor de niet beginnende wintersporter. In totaal heeft het 130 kilometer piste te bieden.

Baqueira-Beret – Spanje

Baqueira-Beret heeft 150 kilometer aan piste beschikbaar en staat bekend om de goede sneeuwomstandigheden. Het dorp ligt op 1.500 meter hoogte en je kunt er skiën tot ruim 2.500 meter hoogte. De après-ski is hier anders dan wij gewend zijn. De heerlijke tapas hebben hier de overvloed. Behalve de sneeuwzekerheid, heeft het nog meer voordelen: het is zeer geschikt voor de meer ervaren wintersporters, het heeft geen vlakke stukken (met name ideaal voor snowboarders) en het is er een stuk rustiger dan wij gewend zijn. Meer informatie: baqueira.es

Riksgränsen – Zweden

Riksgränsen is een echt unieke bestemming. Je kunt in dit sneeuwzekere skigebied namelijk wintersporten boven de poolcirkel. Het is gelegen in het noorden van Zweden. Hoewel het maar een klein skigebied is, heeft wel enorm veel off-piste mogelijkheden. Je kunt hier leven in luxe, mooie hotels.

Zoek je echt wat bijzonders? Kijk dan eens naar dit bekende ijshotel. Riksgränsen is pas eind februari geopend omdat er in de winter tw weinig daglicht is. Meer informatie: riksgransen.se

Hoofdfoto: Pixabay

(Visited 1.483 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën