Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Eerder deze week schreven we over het stijgende gevaar voor lawine’s in de Alpen. En helaas bereikte ons het bericht dat afgelopen zaterdag wederom drie wintersporters het leven lieten in de de bergen.

De vijf werden zaterdag verrast door een lawine op 2450 meter hoogte

Door een sneeuwlawine in het Zwitserse kanton Wallis zijn drie wintersporters om het leven gekomen Twee anderen raakten lichtgewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie komen alle slachtoffers uit Spanje. De vijf werden zaterdag verrast door een lawine op 2450 meter hoogte, meldden Zwitserse media. Dat gebeurde tussen Fiesch en het skistation Fiescheralp in het skigebied Aletsch Arena.

Lawine Fiesch
Reddingswerkers in Fiesch. Foto: AP

Andere wintersporters zagen dat de groep onder de sneeuw werd bedolven en alarmeerden de hulpdiensten. Reddingswerkers vlogen daarna met een helikopter naar het gebied waar de wintersporters door de lawine waren verrast. De politie meldt dat de reddingsoperatie is beëindigd en dat niemand meer wordt vermist.

Bron: Telegraaf.nl

(Visited 683 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer