Het gebeurt weleens vaker, dat een auto vast komt te zitten op een piste, bijvoorbeeld omdat de navigatie de bestuurder verkeerd stuurt. Maar je hebt er ook onverlaten bij die expres met de auto een piste op proberen te rijden, om er te laat achter te komen dat dit toch niet zo’n puik plan is. Afgelopen weekend was het raak in het Duitse Reit im Winkl. Daar kwamen drie jongens in hun BMW en Audi’s vast te zitten nadat ze probeerden een piste op te rijden.

Auto’s vast op de piste

Afgelopen weekend reden drie auto’s, twee Audi’s en een BMW de skipiste af richting Winklmoos. Zoals te verwachten was, kwamen de voertuigen vast te zitten in de sneeuw en konden ze niet meer vooruit of achteruit. Houtbewerkers hadden eerder een pad gemaakt om toegang te krijgen tot het hout dat ze nodig hadden. De drie coureurs zagen dit als een uitnodiging om de piste op te gaan, vermoedelijk met de hoop op rijplezier. Ze vertrokken vanaf de parkeerplaats bij de lift naar het skigebied Winklmoosalm. Dit skigebied is nog niet open, maar toch besloot het trio alvast een kijkje op de piste te nemen. De voertuigen kwamen echter halverwege vast te zitten, aldus een politiewoordvoerder.



 

Toen ze vervolgens zelf niet meer uit de sneeuw loskwamen, moest de bergreddingsdienst in actie komen. Een boswachter bevrijdde de drie auto’s uit de sneeuw. De drie chauffeurs kregen een boete van de politie voor het gebruik van een afgesloten weg en het inrijden van een afgesloten gebied.

Bergreddingsdienst boos

De bergreddingsdienst van Reit im Winkl voegde aan de hele actie toe: “We zijn verbijsterd door dit onattente gedrag. Hier werd bewust een voor ons toerisme belangrijke skihelling vernield.” Bovendien maakten de bergreddingswerkers duidelijk: “Een vergissing kan volgens de bergreddingsdienst worden uitgesloten, aangezien alle drie de auto’s een regionaal kenteken hebben en dus beter zouden moeten weten.”

Bron: Chiemgau24 | Hoofdfoto: Pixabay


Ook lezen:

(Visited 757 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën