advertentie
Rab Microlight

Wat is het moeilijk om objectief te blijven met de sneeuwcondities en weersomstandigheden zoals ik die afgelopen week mocht ervaren in Les Menuires. Dit centraal gelegen dorp in de Trois Vallees biedt volgens mij alles wat de skiër of boarder in een gebied zoekt.

Accommodaties

Hotel le Chalet du Mont Vallon
Hotel le Chalet du Mont Vallon

Ik verbleef in Hotel Le Chalet du Mont Vallon, zeker geen budget verblijf maar je krijgt er veel voor terug. Ik verbleef in een familiekamer met volledige appartement voorzieningen. Ski-in ski-out met ski-lockers direct bij binnenkomst. Een Spa, binnenzwembad en mogelijkheden tot massage. Les Menuires is verdeeld in wijken en dit hotel ligt in Les Bruyeres. Over Les Menuires wordt vaak gezegd dat het weinig sfeervol is en bestaat uit kolossale hoogbouw en betonnen dozen en het veel budget accommodatie heeft. Dit is deels waar doordat Les Menuires gebouwd is in een periode waarin deze bouwstijl en methode populair was. Toch zie je zeker in de nieuwe wijken een duidelijke omslag. Ik heb het in ieder geval zeker niet als onprettig ervaren. Je komt naar Les Menuires vooral vanwege de enorm uitgebreide en perfecte ski omstandigheden.

Culinair?

Hotel en drie Michelin sterren restaurant La bouitte
Hotel en drie Michelin sterren restaurant La bouitte

Hé, we zijn in Frankrijk. Als je iets aan Fransen over kunt laten is het wel de zorg voor de inwendige mens. Waar je ook eet, er is een keur aan traditionele Savoie gerechten. Eerlijke, stevige gerechten uit de streek en zo karakteristiek voor de Alpen. Maar er is ook bijna altijd wel een sterrenrestaurant binnen een straal van tien kilometer. In Les Menuires hoef je niet ver te zoeken. In Saint Marcel eet je drie Michelin sterren bij La Bouitte. Saint Marcel behoort tot Saint-Martin-de-Belleville, een echt prachtig charmant dorp waar je ook binnen 20 minuten naar toe skiet vanuit Les Bruyeres.

Een dag skiën door Les Trois Vallees

Op dag drie van mijn trip heb ik met een gids en twee collega journalisten een tocht gemaakt van ruim zeventig kilometer. ’s Morgens begonnen we aan de First Run, een arrangement waarbij je samen met maximaal veertig medeskiërs de pistes op mag voor ze officieel open gaan. Voor het hele verhaal en de video klik je hier. Na dit avontuur zijn we vanaf de Point de la Masse op weg gegaan naar Méribel en vervolgens naar Courchevel. Het uitgebreide skigebied van het mondaine Méribel is fantastisch mooi geprepareerd met een zeer uitgebreid funparc voor alle skiniveaus. Aansluitend zijn we doorgeskied naar het skigebied van het misschien nog wel mondainere Courchevel. Op de weg terug via het gebied van Les Menuires bovenlangs naar Val Thorens doorgestoken. Ook van het skigebied van Val Thorens ben ik elke keer weer onder de indruk. Prachtige pistes, zeker voor het gebied richting Orelle, die door de gunstige ligging er altijd fantastisch bij liggen. Nog even een glimp opgevangen van de Tyrolienne en natuurlijk van de eeuwige party bij La Folie Douce.

Conclusie

Les Menuires is een goede uitvalsbasis om het gebied van Les Trois Vallées te verkennen. Met toegang tot Meribel, Courchevel en Val Thorens is het een zeer compleet skigebied met voor skiërs welhaast perfecte condities dit seizoen. Veel sneeuw en fantastische weersomstandigheden en dat al vanaf december 2017. Voor elke categorie skiër en/of wintersporter is er in dit gebied wat te vinden. Van super mondain en decadent in Méribel en Courchevel tot zeer concurrerende prijzen in Les Menuires. Maar ook voor de party animals onder jullie ben je bijvoorbeeld in Val Thorens ook geweldig ‘onder de pannen’. Voor alle artikelen en video’s behorend bij dit reisverslag verwijs ik je graag naar onderstaande links en ook het videoverslag van mijn tocht naar Méribel, Courchevel en Val Thorens vind je onder dit artikel. Vragen over het gebied? ”Don’t hesitate to ask’. Stuur dan een bericht via de website of één van onze sociale mediakanalen.

Links:

   
First RunLes Menuires, dag éénRoc’n Bob

Collega Snowrep reporter Bastiaan gaat binnenkort Val Thorens en Les Trois Vallées ook helemaal doorskiën met zijn wedstrijdmentaliteit. Lees hier zijn voorbeschouwing

advertentie

Buro Scanbrit