Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Drie feestelijke seizoensopeningen in Tirol in november

Door: Maaike de Vries

In Tirol is er altijd reden voor een feestje. De eerste kans om te skiën is er daar natuurlijk één van. De eerste van de vijf seizoensopeningen deze maand hebben al plaatsgevonden. En voorlopig gaan de festiviteiten nog door. Daarom delen we de drie leukste seizoensopeningen van november met je. 

Van 13 tot 23 november – De skiopening in Obergurgl – Hochgurgl

Waren het in oktober vooral gletschergebieden in Tirol die openden, zijn het deze maand ook de niet-gletschergebieden die openen. De eerste is het skigebied dat tot 3000 meter hoogte gaat. Namelijk Obergurgl- Hochgurgl. Het feest start met de officiële openingsparty in het Winterpalast.

Een biertje kan, maar doe voorzichtig met bier en skiën
Een biertje kan, maar doe voorzichtig met bier en skiën
Foto: Maaike de Vries

Er zijn verschillende huttenrally’s met live-muziekoptredens. Er wordt gefeest, je kunt de nieuwste materialen testen, er zijn begeleide skitours en je kunt deelnemen aan een fakkeltocht.
Voor groot feest tijdens de apres-ski moet je deze dagen in de Nederhütte zijn, waar vanaf 16.00 uur het dak eraf gaat!

Van 28 november tot 1 december – St. Anton Ski Opening met Sarah Conner

St. Anton trapt zijn wintersportseizoen volgens traditie muzikaal af. Jaarlijks zorgt het gebied voor geweldige artiesten. Dit jaar zorgen Sarah Conner en Nicos Santos voor geweldige muzikale begeleiding van het openingsfeest tijdens twee openluchtconcerten.

Ook in dit gebied is het mogelijk om de nieuwste materialen te testen. Van 29 november tot 1 december kun je gratis skies en snowboards testen. Meld je hiervoor bij het dalstation van de Galzigbaan.

St. Anton in Tirol foto: Maaike de Vries
St. Anton in Tirol
foto: Maaike de Vries

Verder is er op de avond van 28 november een downhill-race. De ‘Catch me if you can – die Nacht der langen Schwünge‘.
Over de Kandaharpiste gaan 222 skiërs door het donker de uitdaging aan. In het licht van enkel hun hoofdlampen racen zij  naar beneden, waar ze het laatste stuk afsluiten met de reuze slalom.
De dag erna zijn de pistes open voor iedereen.

30 november – Top of the Mountain Opening Concert met Seeed, Ischgl

Net als andere jaren opent Ischgl ook dit jaar met het Top of the Mountain Opening Concert.
Dit jaar openen de pistes op 28 november en  is de muzikale opening op 30 november. Dit jaar wordt de opening verzorgd door de reggaeband Seeed.
Je kunt die dag skiën en feesten perfect combineren. Met de dagpas die €69,- kost, kun je namelijk de hele dag van de pistes genieten én heb je toegang tot het concert.
Misschien wel handig om je skischoenen om te wisselen voor dansschoenen want met de mix van reggae, dancehall  en hiphop, wordt er zeker weten veel gedanst!

(Visited 261 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer