Drie feestelijke seizoensopeningen in Tirol in november

Door: Maaike de Vries

In Tirol is er altijd reden voor een feestje. De eerste kans om te skiën is er daar natuurlijk één van. De eerste van de vijf seizoensopeningen deze maand hebben al plaatsgevonden. En voorlopig gaan de festiviteiten nog door. Daarom delen we de drie leukste seizoensopeningen van november met je.

Van 13 tot 23 november – De skiopening in Obergurgl – Hochgurgl

Waren het in oktober vooral gletschergebieden in Tirol die openden, zijn het deze maand ook de niet-gletschergebieden die openen. De eerste is het skigebied dat tot 3000 meter hoogte gaat. Namelijk Obergurgl- Hochgurgl. Het feest start met de officiële openingsparty in het Winterpalast.

Een biertje kan, maar doe voorzichtig met bier en skiën
Een biertje kan, maar doe voorzichtig met bier en skiën
Foto: Maaike de Vries

Er zijn verschillende huttenrally’s met live-muziekoptredens. Er wordt gefeest, je kunt de nieuwste materialen testen, er zijn begeleide skitours en je kunt deelnemen aan een fakkeltocht.
Voor groot feest tijdens de apres-ski moet je deze dagen in de Nederhütte zijn, waar vanaf 16.00 uur het dak eraf gaat!

Van 28 november tot 1 december – St. Anton Ski Opening met Sarah Conner

St. Anton trapt zijn wintersportseizoen volgens traditie muzikaal af. Jaarlijks zorgt het gebied voor geweldige artiesten. Dit jaar zorgen Sarah Conner en Nicos Santos voor geweldige muzikale begeleiding van het openingsfeest tijdens twee openluchtconcerten.

Ook in dit gebied is het mogelijk om de nieuwste materialen te testen. Van 29 november tot 1 december kun je gratis skies en snowboards testen. Meld je hiervoor bij het dalstation van de Galzigbaan.

St. Anton in Tirol foto: Maaike de Vries
St. Anton in Tirol
foto: Maaike de Vries

Verder is er op de avond van 28 november een downhill-race. De ‘Catch me if you can – die Nacht der langen Schwünge‘.
Over de Kandaharpiste gaan 222 skiërs door het donker de uitdaging aan. In het licht van enkel hun hoofdlampen racen zij  naar beneden, waar ze het laatste stuk afsluiten met de reuze slalom.
De dag erna zijn de pistes open voor iedereen.

30 november – Top of the Mountain Opening Concert met Seeed, Ischgl

Net als andere jaren opent Ischgl ook dit jaar met het Top of the Mountain Opening Concert.
Dit jaar openen de pistes op 28 november en  is de muzikale opening op 30 november. Dit jaar wordt de opening verzorgd door de reggaeband Seeed.
Je kunt die dag skiën en feesten perfect combineren. Met de dagpas die €69,- kost, kun je namelijk de hele dag van de pistes genieten én heb je toegang tot het concert.
Misschien wel handig om je skischoenen om te wisselen voor dansschoenen want met de mix van reggae, dancehall  en hiphop, wordt er zeker weten veel gedanst!

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer