Drie feestelijke seizoensopeningen in Tirol in november

Door: Maaike de Vries

In Tirol is er altijd reden voor een feestje. De eerste kans om te skiën is er daar natuurlijk één van. De eerste van de vijf seizoensopeningen deze maand hebben al plaatsgevonden. En voorlopig gaan de festiviteiten nog door. Daarom delen we de drie leukste seizoensopeningen van november met je.

Van 13 tot 23 november – De skiopening in Obergurgl – Hochgurgl

Waren het in oktober vooral gletschergebieden in Tirol die openden, zijn het deze maand ook de niet-gletschergebieden die openen. De eerste is het skigebied dat tot 3000 meter hoogte gaat. Namelijk Obergurgl- Hochgurgl. Het feest start met de officiële openingsparty in het Winterpalast.

Een biertje kan, maar doe voorzichtig met bier en skiën
Een biertje kan, maar doe voorzichtig met bier en skiën
Foto: Maaike de Vries

Er zijn verschillende huttenrally’s met live-muziekoptredens. Er wordt gefeest, je kunt de nieuwste materialen testen, er zijn begeleide skitours en je kunt deelnemen aan een fakkeltocht.
Voor groot feest tijdens de apres-ski moet je deze dagen in de Nederhütte zijn, waar vanaf 16.00 uur het dak eraf gaat!

Van 28 november tot 1 december – St. Anton Ski Opening met Sarah Conner

St. Anton trapt zijn wintersportseizoen volgens traditie muzikaal af. Jaarlijks zorgt het gebied voor geweldige artiesten. Dit jaar zorgen Sarah Conner en Nicos Santos voor geweldige muzikale begeleiding van het openingsfeest tijdens twee openluchtconcerten.

Ook in dit gebied is het mogelijk om de nieuwste materialen te testen. Van 29 november tot 1 december kun je gratis skies en snowboards testen. Meld je hiervoor bij het dalstation van de Galzigbaan.

St. Anton in Tirol foto: Maaike de Vries
St. Anton in Tirol
foto: Maaike de Vries

Verder is er op de avond van 28 november een downhill-race. De ‘Catch me if you can – die Nacht der langen Schwünge‘.
Over de Kandaharpiste gaan 222 skiërs door het donker de uitdaging aan. In het licht van enkel hun hoofdlampen racen zij  naar beneden, waar ze het laatste stuk afsluiten met de reuze slalom.
De dag erna zijn de pistes open voor iedereen.

30 november – Top of the Mountain Opening Concert met Seeed, Ischgl

Net als andere jaren opent Ischgl ook dit jaar met het Top of the Mountain Opening Concert.
Dit jaar openen de pistes op 28 november en  is de muzikale opening op 30 november. Dit jaar wordt de opening verzorgd door de reggaeband Seeed.
Je kunt die dag skiën en feesten perfect combineren. Met de dagpas die €69,- kost, kun je namelijk de hele dag van de pistes genieten én heb je toegang tot het concert.
Misschien wel handig om je skischoenen om te wisselen voor dansschoenen want met de mix van reggae, dancehall  en hiphop, wordt er zeker weten veel gedanst!

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer