Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Twee Nederlanders omgekomen door lawine in Sölden – update

Door Patricia Christiani | Bronnen: ORF, Kronen Zeitung, RTL Nieuws

Update

De twee Nederlanders die tijdens het skiën in Tirol zijn omgekomen, waren ‘heel ervaren jongens’. Dat zegt Rolf Westerhof, de eigenaar van het Snow Safety Center dat gespecialiseerd is in offpiste skiën. Westerhof kende de mannen.”Het waren echt mensen met verstand van zaken”, zegt hij tegen RTL Nieuws. De mannen van 33 en 39 jaar oud waren in het Oostenrijkse Sölden samen met een 54-jarige Nederlander offpiste aan het skiën toen er een lawine plaatsvond. De 54-jarige man wist zichzelf te bevrijden, voor de andere twee kwam hulp te laat. 

Springstof

Volgens Andy Rose van reisorganisator Snow Camps Europe waren er een dag eerder nog explosies uitgevoerd met springstof om losliggende sneeuw in het gebied zo veel mogelijk te verwijderen en daarmee de kans op lawines te verkleinen. “Maar er was zo veel meer sneeuw gevallen.” Rose zegt dat het gebied bekendstaat als gevaarlijk.

Je mag er wel offpiste skiën, zegt Westerhof. “Er was geen verbod, maar ze hebben ook absoluut geweten dat er een risico was vandaag.”

Triest begin van het seizoen

Hij noemt het dodelijke ongeval een ‘ongelukkige samenloop van omstandigheden’. “Het heeft hard gesneeuwd en gewaaid. Het is een triest begin van het seizoen.”

Drama bij lawine

Rond het middaguur kwam er op zaterdag 9 november 2019 op de Rettenbachferner in Sölden een lawine naar beneden, meldt Kronen Zeitung. In de lawine, die boven de Seiterjöchllift plaatsvond, zijn twee mensen terecht gekomen. Zowel Orf.at als Kronen Zeitung melden dat het zou het gaan om twee Nederlanders, die het niet overleefd hebben.

Tijdens de actie zijn drie helikopters en vijftien mensen van de bergredding ingezet.

lawine solden
De lawine vond vanmiddag plaats boven de Seiterjöchllift. Foto: Google Maps.

Lees ook: Gletsjers van Stubai en Sölden gaan al open! en Vier personen ontsnappen aan lawine in Saas-Fee

Hoofdfoto: Unsplash

(Visited 2.142 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

één reactie op “Twee Nederlanders omgekomen door lawine in Sölden – update”

  • Johan
    11 november 2019 at 13:27

    Zou fijn zijn als de rapportage de feiten zou weergeven. Niet alleen voor het artikel, maar ook als waarschuwing naar anderen.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer