Milieuactivisten teisteren het Franse dorp la Clusaz vermoedelijk voor een tweede keer dit jaar. Hoewel het nog niet helemaal zwart op wit staat, is het vermoeden er, dat milieuactivisten meerdere sneeuwkanonnen hebben vernield in de afgelopen dagen. En dat is niet de eerste keer. Eerder dit jaar zijn er in het skidorp ookal vernielingen aangericht. Bij een protest tegen een nieuw plan voor een waterreservoir werden leidingen doorgesneden en transformatoren gestolen. En dat is zeker zuur voor la Clusaz, omdat het dorp van het wintertoerisme leeft.

Milieuactivisten spannen kort geding aan

Vorig jaar werd er een plan van aanpak gemaakt voor een nieuw waterbassin van ruim 148.000 vierkante meter. Dit zou onder andere nodig zijn vanwege de klimaatveranderingen. Om sneeuwkanonnen te bevoorraden is water nodig. Vandaar dat men dacht dat de oplossing een gigantisch waterbassin zou zijn.
Maar daar staken vijf milieuorganisaties en stokje voor en spanden een kort geding aan. Het zou namelijk ten koste gaan van acht hectare aan bos, dieren en planten. Uiteindelijk werd er besloten dat de aanleg van het waterbassin opgeschort zou worden. De definitieve uitspraak moet nog komen maar kan nog maanden duren.

Onderzoek naar de daders

De politie is een onderzoek gestart naar de daders van de vernieling van de sneeuwkanonnen. Onder meer omdat nog niemand de verantwoordelijkheid voor de actie heeft opgeëist.

Bron tekst AD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer