Misschien weet je het nog niet, maar Lapland is dé bestemming bij uitstek voor winters avontuur en gezelligheid. Zorgen smelten weg als sneeuw voor de zon en dromen komen hier uit! Nordic laat je even wegdromen over wintersport, sneeuw en magische ervaringen in de winterkou. Skiën en snowboarden is één, maar je kunt je wintersport ook combineren met Lapse activiteiten zoals een husky- en sneeuwscootertocht of een bezoek aan een rendierenboerderij. Bovendien heb je in de winter grote kans om het noorderlicht te spotten!

Lees direct alles over winter(sport) in Lapland via Nordic.nl of Nordic.be

Skiën in Zweeds Lapland

Levi, het populairste skigebied van Fins Lapland

Het geweldige skigebied van Levi omvat maar liefst 43 pistes en 27 skiliften. Naast het fantastische skioord heeft het gebied nog honderden kilometers aan langlaufpaden voor je in petto. Wat het alleen maar beter maakt is dat Fins Lapland de beste ski-omstandigheden heeft dankzij haar lange winters. Kortom, Levi is voor velen het skiwalhalla van Fins Lapland.

Naast het skiën en het gezellige dorpje, zijn er ook fijne hotels, waarvan sommige met spa, die garant staan voor verwennerij en comfort. Spa Hotel Levi ligt op slechts vijf minuten wandelen van de skipistes en beschikt over zwembaden en sauna’s, perfect om te ontspannen na een actieve dag op de skilatten.

Als hier al bij wegdroomt heeft Nordic een prachtige reis in haar aanbod, waar je vooral zelf je eigen programma invult en er de mogelijkheid hebt om zelf extra activiteiten toe te voegen aan je reis!

Lees hier meer over deze fantastische reis

Zo ziet Levi eruit in het donker

Ylläs, het indrukwekkendste skigebied van Fins Lapland

Het skigebied van Ylläs heeft enorm veel voordelen, waaronder het feit dat het er véél minder druk is in vergelijking met bekendere skiregio’s in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Daarnaast zijn de pistes minder ijzig en vaak een stuk breder, wat het ook voor minder ervaren skiërs aangenaam maakt om zich ook uit te leven in het skioord.

Kan het skiën je minder bekoren? Qua wintersport zijn er ook heel wat mogelijkheden wat betreft snowboarden, langlaufen of wandelen! Äkäslompolo is een rustig dorpje dat ten noorden ligt van skigebied Ylläs en het Passas-Ylläs Nature Park, waar een tal van Lapse activiteiten te beleven zijn.

Droom je al weg van het idee om overdag in en rond een geweldig skigebied te vertoeven en je daarna terug te trekken in een authentieke blokhut voor het haardvuur om van de winterse gezelligheid te genieten? Dan hebben wij de perfecte trip voor jou!

Check hier de trip naar Ylläs

Appartementen direct aan de skipiste in Levi

De Lapse wildernis op een andere manier ontdekken?

Ben je een avonturier maar iets minder fan van de traditionele wintersport? We got you! Er zijn heel wat alternatieven om het landschap te ontdekken, die minstens even uitdagend zijn. Wandelen met sneeuwschoenen, een huskytocht of een sneeuwscootertocht zijn daar enkele voorbeelden van.

Sport op latten volledig uitsluiten hoeft niet, langlaufen is nog steeds een optionele activiteit maar staat niet centraal in de reis.

Genieten van de winterse gezelligheid voor de houtkachel mag natuurlijk ook niet ontbreken. En waar kan dat beter dan in een eigen chalet waar je alle comfort en rust kan vinden die je nodig hebt?

Klinkt dit soort vakantie als muziek in de oren? Bekijk dan de volledige reis hier

Langlaufen is mega bijzonder in dit landschap

Ontdek de mooiste bestemmingen in Noord-Europa met Nordic

Op zoek naar een bijzondere reis? Nordic heeft de mooiste reizen voor je naar bestemmingen in Noord-Europa en ver daarbuiten. Prachtige trips ver weg van de massa en buiten de gebaande paden. Met een persoonlijke aanpak zorgt Nordic ervoor dat jouw droomreis werkelijkheid wordt.

Benieuwd naar de verschillende reizen en bestemmingen? Droom lekker weg op de site van Nordic.

Lees direct alles over winter(sport) in Lapland via Nordic.nl of Nordic.be

Rem op tijd voor rendieren op de weg

Hoofdfoto: Copyright © Fotograf Michael Törnkvist