Begin maart heerlijk wintersporten in Italië

Door: Pauline van der Waal | Val di Fiemme

Ben je een ‘mooiweerskiër’ en hou je ook nog eens van jazz? Dan hebben we hier de perfecte vakantie voor je! In het prachtige Val di Fiemme in het noorden van Italië vindt van 8 tot 15 maart Domomiti Ski Jazz plaats. Dat betekent heerlijk skiën in de lentezon, met om je heen de prachtige Dolomieten. Daarnaast vinden en in de buitenlucht op allerlei mooie plekken concerten plaats. Van jazz tot blues, met af en toe een vleugje rock. Dat is toch geweldig?

Je maakt de muziek van heel dichtbij mee. Foto: Val di Fiemme
Je maakt de muziek van heel dichtbij mee. Foto: Val di Fiemme

Val di Fiemme in de Dolomieten

Val di Fiemme is een prachtige, maar onder Nederlanders nog wat onbekende regio. En dat vinden wij volledig onterecht! Val di Fiemme beslaat in totaal zo’n 100 kilometer piste, verdeeld onder de vijf skigebieden Alpe Cermis, Ski Center Latemar, Alpe Lusia, Passo Rolle en Oclini. Met één skipas kun je in alle vijf terecht. Is dit nog niet genoeg voor je? Val di Fiemme maakt onderdeel uit van Dolomiti Superski, waardoor je met de bijbehorende skipas ook in de buurgebieden terecht kunt voor nog meer pisteplezier.

Val di Fiemme is een buitengewoon zonnig dal in het Italiaanse Trentino. Dat betekent dat je een lekker kleurtje pakt wanneer je de pistes af zoeft, maar vooral ook wanneer je pauze houdt op één van de vele gezellige terrasjes in het gebied. Authentieke berghutten zijn er namelijk genoeg!

Zonnig skiën in Alpe Cermis. Foto F. Modica
Zonnig skiën in Alpe Cermis. Foto F. Modica

Dolomiti Ski Jazz hoogtepunt van het jaar

Sowieso is Val di Fiemme een bestemming die we van harte aanraden, maar extra bijzonder is het wel als je de tweede week van maart afreist naar de Dolomieten. Van 8 tot en met 15 maart is het tijd voor Domomiti Ski Jazz en kun je naast dat lekkere drankje op het terras ook nog eens genieten van goede muziek tegen een prachtige achtergrond. Want wat is er mooier dan van een heerlijk jazzconcert genieten, terwijl je de hoge pieken van de Dolomieten langzaam roze ziet kleuren? Optredens zijn veelal in de buitenlucht, maar wanneer de zon na weer een prachtige dag onder is gegaan, verplaatst het feest zich naar locaties in de dorpen van Val di Fiemme.

Hou de website van Val di Fiemme in de gaten voor het volledige programma dat binnenkort bekend wordt gemaakt. Of beter nog, boek gewoon en laat je verrassen!

Gezellige drukte bij de optredens in de sneeuw. Foto: Val di Fiemme
Gezellige drukte bij de optredens in de sneeuw. Foto: Val di Fiemme

Speciale deals: Snow All Included

We zeiden het al: vakantie in Val di Fiemme is op en top ontspanning. Wil je je echt helemaal nergens zorgen om maken, dan ga je voor de Snow All Included deals. Hierbij zit een hotel met half pension, korting op je skipas, korting op skihuur en skiles, toegang tot indoor zwembaden en meer inbegrepen. Check voor de exacte voorwaarden of om meteen te boeken de website van Snow All-Included op Val di Fiemme. Je kunt van 4 januari tot en met 19 april 2020 gebruik maken van deze deal, dus ook tijdens Dolomiti Ski Jazz.

Laatste twijfels of gewoon boeken? Check de video-impressie van vorig jaar.

Meer over Val di Fiemme

Val di Fiemme is perfect als je houdt van de Alpen én Italië, want door de ligging heb je een mooie mix van deze invloeden. Val di Fiemme ligt in de Dolomieten, ten oosten van de Brenner-autobaan en iets ten zuiden van Bolzano. De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 1050 km. Je rijdt via de snelweg naar Bolzano en direct daarna sla je bij Egna-Neumarkt Ora-Auer af. Vanaf daar sta je met een half uurtje in Val di Fiemme.

Check vooral ook even de website voor de speciale Holiday Packages. Natuurlijk kun je een lekker hotel boeken en verder wel zien, maar Val di Fiemme heeft speciale aanbiedingen voor bijvoorbeeld gezinnen, of themaweken.


Voor alle informatie over deze prachtige regio kijk je op de website van Val di Fiemme.