Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

65 kilometer op één dag

Door: Pauline van der Waal

Hou jij er -net als ik- niet van om de hele dag dezelfde pistes op en neer te skiën, maar word je overenthousiast wanneer je een enorme skitocht mag doen? Dan is The Challenge in het gebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn (oftewel Skicircus) een must!

65 kilometer, 32 liften, 12400 hoogtemeters en 7 uur

The Challenge, die overigens ook wel het Skicircus Circuit wordt genoemd is misschien wel de meest uitdagende in z’n soort. Je dient een geoefende skiër of boarder te zijn om de klus te kunnen klaren. De zeven uur skitijd die ervoor staat is namelijk zonder pauzes. Zorg dus dat je vroeg in de ochtend vertrekt mocht je de nacht niet in een ander dorp dan je eigen willen doorbrengen…
Wel een voordeel: omdat je echt een ronde skiet, maakt het niet uit waar je in het gebied verblijft, want je kunt op elke plek instappen. De enige must is dat je de route tegen de klok in aflegt, omdat de piste van de top van Saalbach naar Vorderglemm geen lift omhoog kent.

Beetje tempo maken, want voor de tocht dien je al snel zeven uur uit te trekken... Foto saalbach.com, Mirja Geh
Beetje tempo maken, want voor de tocht dien je al snel zeven uur uit te trekken… Foto saalbach.com, Mirja Geh

De route

Zoals gezegd maakt het niet uit waar je start. Jouw eigen Challenge is volbracht wanneer je alle 32 liften van de lijst hebt genomen op één dag. Qua pistes kom je van alles wat tegen. Zo is ongeveer 60% van de route blauw, 35% rood en bestaat de resterende 5% uit zwarte pistes.

Tip: om zeker te weten dat je niet per ongeluk de verkeerde lift of piste pakt, stop de pistekaart speciaal gemaakt voor the Challenge in je zak. Deze is te vinden bij de meeste liften, naast de gewone pistekaart. De route zie je ook hieronder.

The Challenge Route
The Challenge Route

Doe mee aan de wedstrijd

Een Challenge is één, een wedstrijd twee! Via de bekende site skiline.cc kun je je gehele afgelegde route volgen. Hiervoor hoef je alleen maar je skipasnummer te registreren via de site of de app. Wanneer de tocht is volbracht ontvang je dan de felbegeerde Challenge Badge! En dat niet alleen: als je je inschrijft via de site kun je ook nog eens mooie prijzen winnen.
Sowieso krijgt iedereen die de Challenge volbrengt een presentje. Enige wat je moet doen is even een printje maken bij de Skilineterminal bij de Bernkogelbahn, Schattberg X-press, SchönleitenEnige wat ahn, Zwölferkogelbahn, Reiterkogelbahn, Unterschwarzachbahn, Asitzbahn, Steinbergbahn of Streuböden en daarmee naar de liftkassa gaan. Succes!

Gaan we nog goed? saalbach.com, Mirja Geh
Gaan we nog goed? saalbach.com, Mirja Geh

Meer over het Skicircus

Eén ding is zeker, als je The Challenge hebt volbracht heb je direct een hoop gezien van het Skicircus, oftewel Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. En je kan het er dan alleen maar mee eens zijn: met meer dan 270 kilometer piste, 70 liften en 60 berghutten verspreid door het gebied, is het Skicircus één van de populairste wintersportgebieden.
Meer informatie of direct boeken? Kijk op de Skicircus-website.

Alle artikelen lezen over het Skicircus.

(Visited 1.012 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer