Dit weekend zijn er maar liefst 10 doden te betreuren door lawines in de Alpen. Zoals reporter Patricia gisteren meldde overleed een bestuurder van een sneeuwschuiver toen hij door een lawine werd gegrepen. Alle andere doden waren skiërs die off-piste gingen.

Diverse lawines in de Alpen

 In het Kaunertal in Tirol is volgens de politie een persoon levenloos aangetroffen bij een lawine. Het slachtoffer was waarschijnlijk een vermiste 62-jarige tourskiër.

Sankt Anton

De twee skiërs, die sinds gisteren in de gemeente St. Anton am Arlberg werden vermist en gezoch, konden alleen dood worden teruggevonden. De 29-jarige skigids en zijn 33-jarige Oostenrijkse gast waren op pad in het open skigebied en werden getroffen door een lawine. Volgens een rapport van ORF konden hun lawinepiepers snel worden gelokaliseerd. Vanwege het grote lawinegevaar moest de zoektocht zaterdag worden onderbroken.

Otztal, Kaltenbach en Kleinwalsertal

Sinds vrijdag kwamen al drie wintersporters om het leven bij een ongeluk in Oostenrijk. In het Ötztal stierf een 32-jarige Chinese skiër onder een lawine. Bij Kaltenbach in het Zillertal in Tirol werd een 17-jarige Nieuw-Zeelander bedolven onder sneeuwmassa’s. In Kleinwalsertal is zaterdag een 55-jarige Duitse man die sinds vrijdagavond vermist is, dood aangetroffen.

Zuid-Tirol

In Zuid-Tirol in Italië kwam een Duitse skitourer om het leven bij een lawine. De 31-jarige was zaterdagochtend op de Limojoch met een andere vrouw onderweg, zo bevestigde de Zuid-Tiroolse bergredding, aldus het persbureau dpa. Nadat de sneeuwmassa’s op een hoogte van ongeveer 2200 meter waren losgekomen, haastte een andere groep Duitse tourers, die getuige waren van het incident, zich om te helpen. Een van de twee vrouwen werd ongedeerd uitgegraven.

Windstoten

Op de plaats van het ongeval werden 40 bergreddingswerkers ingezet met sneeuwscooters, reddingsvoertuigen en een reddingshelikopter. Volgens de bergredding moest de helikopter echter terugvliegen door windstoten tot 120 kilometer per uur. De dodelijk gewonde vrouw werd gevonden op een diepte van 2,5 meter.

In heel 2021 kwamen er 18 mensen om het leven in Oostenrijk door lawines. De kans is -helaas- groot dat dit aantal dit jaar wordt overschreden.

Situatie blijft levensbedreigend

De lawinesituatie blijft de komende dagen uitermate kritiek. Wij roepen je dan ook op om niet off-piste te gaan. Lees ook deze artikelen nog even:

Bron: Tageschau.de

Hoofdfoto: Unsplash (ter illustratie)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer