advertentie

Het verhaal van Chris Vos is ongelofelijk maar waar. Op zijn vijfde krijgt Chris een ernstig ongeluk dat hij wonder boven wonder overleeft. Wel raakt zijn rechterbeen verlamd en verliest hij een deel van zijn bil. De doktoren vertellen hem en zijn ouders dat hij waarschijnlijk nooit meer zal kunnen lopen.

Maar de doktoren hadden buiten de enorme wilskracht van Chris gerekend, want hij leert niet alleen zichzelf weer lopen, hij is ook helemaal weg van snowboarden. Het kost uren en uren van letterlijk vallen en opstaan, maar door zijn doorzettingsvermogen en talent schopt hij het ver op de piste. Als hij Nicolien Sauerbreij goud ziet winnen op haar snowboard in Vancouver heeft hij zijn ultieme doel voor ogen: dat wil hij ook! Een paar jaar later verschijnt hij tijdens de Paralympische Spelen in Sochi aan de start en deze winter wint hij in PyeongChang zilver!

Er is nu een documentaire gemaakt over deze bijzondere topsporter die hieronder te bekijken is.

De documentaire is niet het enige. Zo verscheen recentelijk het boek XTREME, de biografie van Chris Vos. Op 23 maart, net voor de huldiging van de Olympische en Paralympische medaillewinnaars reikte Chris zelf het eerste exemplaar uit aan Bruno Bruins, minister van Sport. Bruins was erbij toen Chris Vos in PyeongChang de zilveren medaille won op de snowboardcross.
Wil je het boek bestellen? Dat kan hier.

Chris in actie zien? Zie hem hier op de boardercross in PyeongChang.

Meer weten over deze topsporter? Bekijk dan zijn website Adaptive Chris.

Foto: Chris Vos en zijn coach Bibian Mentel, met zijn biografie.

advertentie
Mountainreporters Reisverhalen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here