Prachtig skiën in de Dolomieten

Lees alles over wintersporten in Trentino

Trentino. Italiaans, midden in de Dolomieten, vele uren zon en een dik pak sneeuw. Een perfecte cocktail voor een heerlijke vakantie in Noord-Italië. In de verschillende skigebieden in Trentino liggen prachtig geprepareerde pistes op je te wachten. Weten welke afdalingen en routes je echt niet mag missen? We zochten het voor je uit.

Wat een prachtig panorama © Trentino Marketing – P. Bisti Luconi

De olympische piste

Wil je je meten met de skiërs van wereldklasse? Dat kan op de Pista Olimpionica 2. Een afdaling met een hoogteverschil van 1000 meter, waarop bekende skiërs als Bode MIller en Ted Legety hun trainingsrondjes maakten. Het steile gedeelte in het midden van de piste is één van de meest technische hellingen van het gebied Paganella.

Skiën in Paganella © Trentino Marketing – T. Prugnola

World Cup Slalom in Madonna di Campiglio

Nog zo’n legendarische piste is de Canalone Miramonti, in Madonna di Campiglio. Deze piste is namelijk het strijdtoneel van de World Cup Slalom, die hier ook weer op 22 december 2021 wordt georganiseerd. Sommige gedeelten van deze piste hebben een hellingsgraad van maar liefst 60%! Alleen voor geoefende skiërs zonder angst.

Beleef de slalom © Trentino Marketing – P. Bisti Luconi

Vijf kilometer door het bos van San Martino di Castrozza

Voor een piste met een bijzonder uitzicht kies je de Tognola 1, die door de bossen van Alp Tognola slingert. Het is een uitdagende afdaling met een erg steil laatste gedeelte. Bezit je geen stalen zenuwen, dan is dat hier geen probleem. Je kunt heel makkelijk het laatste stukje overslaan met een kleine omweg.

Op de piste © Trentino Marketing – T. Prugnola

Wat is nou één losse piste? Kies een mooie skironde

Om optimaal van de prachtige omgeving van Trentino te genieten en lekker kilometers maken raden wij een mooie skitour aan. Er zijn er genoeg, waarbij je de hele dag op pad bent en zelden tot nooit dezelfde lift of piste pakt. We hebben er een paar voor je verzameld.

Heerlijk skiën in Trentino © Trentino Marketing – R. Bragotto

De bekendste van allemaal: de Sellaronda

We kunnen ons niet voorstellen dat je nog noot van deze skitour hebt gehoord. Midden in de Dolomieten vind je namelijk het bekende Sellamasief. De hoogste punt is de Piz Boè van 3.151 meter hoog. De Sellaronde is een mooie uitdaging voor halfgevorderde tot gevorderde skiërs, waarbij je zo’n vijf à zes uur doet als je de hele ronde aflegt. De spectaculair mooie tour is 40 kilometer lang en je kunt beginnen op drie punten in Val di Fassa: Canazei, Campitello di Fassa en Col dei Rossi.

Doe de Sellaronda vanuit Val di Fassa © Trentino Marketing – E. Schiavi

Leer meer over de Eerste Wereldoorlog

Een andere bijzondere ronde is de First World War tour. Tijdens deze ronde kom je onder mee langs de bekende Marmolada-gletsjer. Voordeel van deze tocht is dat er niet al te moeilijke pistes in zijn opgenomen, waardoor deze ook bijzonder geschikt is om te skiën met kinderen. En zo leer je nog eens wat over de geschiedenis van Trentino. Meer skirondes door Trentino vind je hier.

Skiarea Pampeago Latemar © Trentino Marketing – A. Russolo

Niet alleen skiën wat de klok slaat

We horen het je zeggen: leuk, al die pistes, maar ik wil wel wat afwisseling tijdens mijn wintersportvakantie. Geen probleem, want ook langlaufen kan bijzonder goed in Trentino. Verdeeld over Trentino zijn er honderden kilometers aan loipe te vinden. Freeriders kunnen eveneens hun hart ophalen in Trentino, want off-piste mogelijkheden zijn er genoeg. Of kies eens voor wat anders, en ga een dagje sneeuwschoenwandelen. Na afloop ontspan je in één van de vele spa’s in het gebied.

Nog niet volledig overtuigd? Lees dan meer over deze heerlijke regio voor je volgende wintersportvakantie op de website.

Lees alles over skiën in Trentino

Hoofdfoto: © Trentino Marketing – P. Bisti Luconi

(Visited 655 times, 1 visits today)