Dit zijn de nieuwigheden in Salzburgerland voor 2019/2020

Door: Saskia Smulders

In SalzburgerLand is er afgelopen zomer een aantal nieuwe liften en verbindingen gerealiseerd waardoor deze Oostenrijkse regio nog aantrekkelijker is geworden voor wintersporters. Bovendien kan inmiddels 90% van de pistes in SalzburgerLand kunstmatig besneeuwd worden. In deze tijden van steeds warmere winters is dat bijna essentieel geworden voor een succesvol wintersportgebied.

Nieuw: 3K K-onnection

Direct van de Maiskogel bij Kaprun naar de gletsjer op de Kitzsteinhorn: dat is de nieuwe verbinding die de 3K K-onnection wintersporters biedt. Collega reporter Patricia schreef hier al eerder over.  Je kunt voortaan dus vanaf de gletsjer direct naar het gebied van de Maiskogel skiën en van daar af terug naar Kaprun. Los van deze extra verbinding zullen er naar schatting meer dan één miljoen autokilometers worden bespaard omdat wintersporters niet meer naar de Gletscherbahn hoeven te rijden.

Er zullen naar schatting meer dan één miljoen autokilometers worden bespaard

Neem je alle liften achter elkaar van Kaprun naar de Maiskogel en door naar de Kitzsteinhorn, dan leg je een afstand van ruim twaalf kilometer af en overbrug je meer dan 2.260 hoogtemeters.

De 3K en de K-onnection die Kaprun verbindt met de gletsjer. Bron: Kitzsteinhorn.at

Nieuw: Verbinding tussen Zell am See en Viehhofen

Vanuit Viehhofen, vlakbij Saalbach, kunnen wintersporters vanaf dit seizoen direct met een 10-persoons gondel naar de Schmittenhöhe boven Zell am See. En uiteraard van daaruit het hele gebied rond Zell am See makkelijk bereiken. Vanuit Viehhofen is – per skibus – ook het gebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn bereikbaar. 

Verdubbeling liftcapaciteit

Ook de Zwölferkogelbahn in Hinterglemm is vervangen door moderne 10-persoonsgondels, in Dienten is de 2-persoons Gabühelbahn vervangen door een gloednieuwe 10-persoonsgondel en in Lofer is de liftcapaciteit verdubbeld met de SenderExpress.

Veel nieuwigheden in Salzburgerland | Foto: Salzburgerland.com

Nieuw: SKI ALPIN CARD: één skipas voor drie regio’s

Ruim 400 kilometer piste, 121 liften, gegarandeerd sneeuw op de gletsjer. Met de nieuwe Ski Alpin Card kunnen wintersporters alle faciliteiten in drie gebieden gebruiken: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Schmittenhöhe in Zell am See en de Kitzsteinhorn in Kaprun werken samen in dit project.

Nieuwe belevenissen op en naast de piste

Op de Schmittenhöhe kan iedereen de ‘Audi Ski Run’ testen: een flinke slalom waar je tijd altijd geklokt wordt. Starten gaat vanuit een origineel ‘starthuis’. Met de Explorer Tour op de Kitzsteinhorn zijn deelnemers een dag in de winterse bergen zonder te skiën. Onder leiding van een Nationaal Park Ranger gaat van Kaprun naar de ‘Top of Salzburg’ op ruim 3.000 meter. Tot slot: in het Ski amadé gebied is de app verder uitgebreid met een heel handige functie. Met de ‘Friend Tracker’ vind je je vrienden die de app downloaden altijd snel terug in het skigebied!

Meer informatie vind je op de website van Salzburgerland

Lees ook:

Hoofdfoto: Salzburgerland.com

(Visited 183 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.