Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Welke gebieden vind je het meest op Instagam?

Door: Ilse Nijhof

Skikleding merk Good Trip Clothing heeft onderzoek gedaan naar de meest Instragrammed skigebieden. Dat wil zeggen, het bedrijf heeft bijna twintig miljoen (19.385.307) Instagram berichten van 225 skigebieden over het hele continent geanalyseerd om Europa’s tien meest populaire skigebieden te ontdekken. Een aantal bergen en skigebieden hadden we wel verwacht, die komen ook vaak voorbij op Snowrepublic. Toch staan er een aantal verassingen in het overzicht. 

Dit is de top 10

1. Chamonix

Met stip op nummer één, Chamonix. Van deze Mont-Blanc hotspot zijn maar liefst 250.000 meer foto’s geüpload dan zijn achtervolger op plek twee. Met meer dan 1 miljoen (1.070.218) foto’s staat het Franse gebied bovenaan.

2. Zermatt

Een verrassende tweede plek voor de Zwitserse plaats met iets minder dan 750.000 (747.373) foto’s. Ik had de ‘Toblerone’ berg toch op plek één verwacht.

3. Livigno

De Italiaanse bestemming neemt de derde plek in op de lijst met 474.233 foto’s.

Gedomineerd door Franse en Zwitserse resorts

In de top 10 worden de plaatsen vier tot en met negen ingevuld door Franse en Zwitserse resorts. Achtereenvolgend Grindelwald (375,667), Val Thorens (356,834), St Moritz (352,424 foto’s), Courchevel (346,385) en Tignes (328,460). Op de tiende plek vinden we  het enige Duitse resort Zugspitze (307.732) terug in de lijst.

‘Het is echt interessant om te zien welke skigebieden het populairst zijn volgens Instagram en we waren verrast dat Chamonix bovenaan staat’, aldus oprichter van Good Trip Clothing, Danny Sullivan. Opvallend is dat de lijst wordt gedomineerd door Zwitserse en Franse resorts, maar Danny verwacht dat dat voor velen geen verassing zal zijn. Hij vindt het geweldig dat mensen steeds vaker alternatieve resorts zoals Livigno verkennen. Dit zijn vaak voordelige alternatieven voor de bekende skigebieden. En dat terwijl ze regelmatig dezelfde wintersportervaring bieden.

Bron: Good Trip Clothing | Hoofdfoto: Unsplash

(Visited 275 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer