Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Nadat Oostenrijk eerder deze week de coronamaatregelen bekend maakte en ook Frankrijk inzet op het doorgaan van het winterseizoen, kon Italië niet achterblijven. En dus maakte ook Italië vandaag de regels voor het komende winterseizoen bekend. Voor wie onze berichtgeving heeft gevolgd, is het wellicht niet verrassend meer: de Coronapas speelt ook in dit land een hoofdrol.

Coronamaatregelen Italië

In Italië wordt deze winter de Coronapas, ofwel de Groene pas, verplicht als toegang tot de skiliften voor gasten vanaf 12 jaar. Daarnaast zetten de Italianen in op een liftcapaciteit van 80% voor gesloten liften zoals gondels. In open liften is er wel een capaciteit van 100% mogelijk. (Als er een koepel over de stoeltjeslift nodig is, dan wordt op dat moment de liftcapaciteit teruggebracht tot 80%). Verder is het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes, dus ook liften, verplicht. Dit mogen zowel medische (FFP2) mondkapjes als (gewone) chirurgische mondkapjes zijn. De ramen in gondels moeten open blijven staan en eten en drinken in de skiliften is verboden.

Skigebieden moeten dusdanig worden ingericht dat de onderlinge afstand van minimaal 1 meter gegarandeerd kan worden. Personeel moet daarop toezien en ervoor zorgen dat dat samenscholingen zo min mogelijk voorkomen. Skipassen moeten zoveel mogelijk online worden gekocht, om rijen te voorkomen. Door het hele gebied worden borden geplaatst die je helpen herinneren aan de geldende coronamaatregelen in Italië. Verder zijn er ontsmettingsmiddelen aanwezig en worden liften in gebouwen alleen gebruikt als het echt noodzakelijk is. Tot slot moeten alle openbare ruimtes goed geventileerd worden.

Toerismesector blij

Ondanks de regels is de toerismesector blij, omdat ook Italië dus inzet op het volgende winterseizoen. Het protocol waarmee skigebieden kunnen worden heropend in werd vandaag in Milaan ondertekend door Fisi (Italiaanse Wintersportfederatie), Anef (National Association of Cable Car Operators), Federfuni Italia, Amsi (Italian Ski Instructors Association) en Colnaz (National Instructor College).

Opening Dolomiti Superski 2021

Dolomiti Superski maakte bekend dat de eerste pistes op 27 november 2021 open gaan. De officiële start is een week later gepland, op 4 december – als sneeuw en Covid het toelaten. “Het wordt een grote uitdaging voor ons, vooral vanuit technisch en organisatorisch oogpunt, maar we zijn blij dat we een bepaald perspectief hebben op de start van het volgende winterseizoen, dat op dit moment gegarandeerd lijkt”, aldus Andy Varallo, voorzitter van Dolomiti Superski. 

Ondertussen is het seizoen op de Schnalstaler gletsjer in Zuid-Tirol de afgelopen dagen al geopend met de nieuwe regels. Ook hier is toegang tot de liften alleen toegestaan ​​met de “Groene pas” van 12 jaar en ouder. 
In dit skigebied hebben wintersporters de beschikking over 42 km piste en 11 liften.

Bron: Dove
Hoofdfoto: Lissa Leguijt


Ook lezen:

(Visited 2.407 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer