Nu hoor ik je al denken: skiën in Finland? Ja, zeker! Verruil Oostenrijk en de Franse Alpen eens met de poedersneeuw in Fins Lapland en je wilt nooit meer anders. Niet alleen voor de goede sneeuwcondities wil je erheen, maar ook voor de rustige pistes, unieke uitzichten én de kans om het noorderlicht te spotten.

We hebben de mooiste skigebieden van Fins Lapland voor je op een rij gezet. Je leest het hieronder.

Wat een prachtig winters wonderland!

Hét wintersportgebied van Fins Lapland: Levi

Levi wint de strijd van het grootste skigebied van Finland. Maar er wordt meer gewonnen! Elk jaar worden hier de World Cup wedstrijden georganiseerd op de pistes van wereldklasse. Je zorgen maken om goede skiliften, verzorgde pistes en sneeuwcondities is er niet bij in Levi. Ski naar beneden vanaf 531 meter op één van de 43 pistes. En geniet van het prachtige uitzicht over de bevroren meren.

De brede pistes gaan van alle kanten van de berg naar beneden en direct het gezellige wintersportdorp van Levi in. Wil je de dag in de sneeuw goed afsluiten? Dan ben je in Levi aan het goede adres. De vele restaurants en cafés zijn de ideale plek om met elkaar na te praten. En probeer ook zeker de Finse karaoke…

Ondanks de lage ligging geen gebrek aan sneeuw zo hoog in het noorden

Vind de rust in Ylläs

Het skigebied Ylläs ligt op één van de hoogste bergen van Finland, dus uitzicht genoeg! Je skiet hier tussen de besneeuwde bomen die bijna onherkenbaar zijn geworden door hun winterse vermomming. Dat is pas skiën in de Finse wildernis. En wie van carven houdt, is in Ylläs ook aan het goede adres, want de pistes zijn hier nog breder dan in Levi. Leuk weetje!

Het maakt niet uit voor welke van de 62 pistes je kiest: in Ylläs geniet je sowieso van de korte wachttijden bij de skiliften en de gemoedelijke sfeer op de pistes. 

Dompel je letterlijk onder in de sneeuw

Hoog in het noorden: Saariselkä

Stel je voor: na het ontbijt trek je de ski’s aan, open je de voordeur van je eigen houten blokhut en sta je direct aan het begin van de 200 km lange loipes. Al trek gekregen? Dat komt goed uit. Onderweg houd je pauze bij een vuurplaats waar vaak gratis brandhout ligt om te gebruiken. Het enige wat jij hoeft mee te nemen, zijn de broodjes en (vega)worstjes en je bent klaar om te gaan grillen!

Na een dag langlaufen is het tijd om de ski pistes te ontdekken. Met de 15 pistes ski je in Saariselkä tussen de lokale bevolking. Het is een totaal andere ervaring dan in Ylläs of Levi. En omdat je hier midden in de natuur zit én noordelijker dan de andere gebieden, heb je extra veel kans om het noorderlicht te spotten…

Skiën in Lapland is heel anders dan in de Alpen

Ga op wintersport met Buro Scanbrit

Naar welk skigebied in Fins Lapland je ook gaat; hier weet je zeker dat je naast je wintersportvakantie, ook een winteravontuur in overtreffende trap beleeft. Want winter in Lapland? Dat is winter zoals je het nog nooit hebt meegemaakt. 

Ontdek alle vakanties naar Fins Lapland met Buro Scanbrit. Zij zijn dé vakantiespecialist naar Noordwest-Europa en met hun 50 jaar ervaring weet je zeker dat je zorgeloos op vakantie gaat.

Lees meer informatie of boek direct je vakantie naar Fins Lapland op de website van Buro Scanbrit.