Stel je voor: je staat in het sowieso al adembenemende Scandinavië, omringd door de prachtige natuur, en boven je ontvouwt zich het noorderlicht, een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld! Dit fenomeen, ook bekend als Aurora Borealis, ontstaat door zonnestormen die een adembenemend lichtspel in de lucht creëren.

Je hebt een goede kans om het noorderlicht te spotten tijdens een winterreis met Scandinaviëspecialist Nordic naar bijvoorbeeld Lapland of Noord-Noorwegen. Maar ook op IJsland en zuidelijker is het noorderlicht vaak te zien.

Wil je jouw Aurora Borealis-ervaring nóg specialer maken, kies dan voor een van deze gave activiteiten die je kunt combineren met noorderlicht spotten.

Lees meer over het noorderlicht en hoe het ontstaat

Noorderlicht boven de Lofoten

1. Paardrijden op het strand in Hov (Lofoten)

Beleef de magie van het noorderlicht vanaf een paardenrug op het prachtige strand van Hov in Lofoten. Deze unieke avondtochten leiden je langs de Arctische kustlijn. Deze plek heeft minimale lichtvervuiling en vrij uitzicht naar het noorden en is ideaal om de Aurora Borealis te spotten.

Stel je voor: jij, je paard, en het dansende noorderlicht in een ongerept natuurlijk theater. Dat is toch bijna onwerkelijk?

Paardrijden bij Hov op de Lofoten

2. Nachtelijke sneeuwscooter- of huskytocht in Lapland

Niet zo’n paardenfan? Geen probleem, er zijn opties genoeg! Ontdek de betovering van het noorderlicht in Lapland tijdens een nachtelijke sneeuwscootertocht.

Of kies je liever voor de hondenslee? In de duisternis vertrek je om in alle rust het Aurora Borealis-spektakel te ervaren. Op de achtergrond alleen het blaffen van de husky’s, waardoor dit de perfecte manier om de magie van de poolnacht te ervaren.

Met de sneeuwscooter op zoek naar het noorderlicht. ©Northworks Mikael Thörnqvist

3. Ontspannen in de sauna of de jacuzzi onder het noorderlicht

Als je buiten in de kou wacht op het spektakel, kun je best flink afkoelen. Wat is er dan beter om het noorderlicht te bekijken vanuit de sauna of de jacuzzi. Dit kan op veel plekken in Scandinavië, bijvoorbeeld bij Hotel Skårungen op de Lofoten, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op het fjord. Warm op, ontspan en geniet tegelijkertijd van een van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen.

Dat is pas ontspannen!

4. Op pad met sneeuwschoenen in Lapland

Een makkelijke activiteit waarmee je elke dag op zoek kunt naar het noorderlicht? Dat kan met een sneeuwschoenwandeling! Bovendien kun je dit avontuur op eigen houtje ondernemen. Met sneeuwschoenen, die lijken op tennisrackets voor je voeten, kun je de diepe sneeuw en ongerepte natuur intrekken.

Sneeuwschoenwandelen is prachtig. Overdag én in het donker.

5. Maak een boottocht onder het noorderlicht vanaf Reykjavik (IJsland)

Het noorderlicht zie je het beste vanaf een open plek. De ultieme locatie is dus misschien wel vanaf het water. Ga daarom mee met een boottocht onder het noorderlicht vanaf Reykjavik in IJsland. Deze 2,5 uur durende tocht biedt een unieke gelegenheid om het noorderlicht te bewonderen terwijl je vaart over de Noord-Atlantische oceaan.

Reykjavik, IJsland

Ga op zoek naar het noorderlicht en boek je winterreis bij Nordic

Een onvergetelijke reis naar Scandinavië, waar je het magische noorderlicht en adembenemende natuur kunt ervaren, boek je bij Nordic, de Scandinaviëspecialist. Plan jouw droomreis en dompel jezelf onder in de wonderen van Scandinavië!

Bekijk en boek jouw winterreis naar Scandinavië met Nordic, de Scandinaviëspecialist