Ja, ja we zitten middenin het skiseizoen 2018-2019 en veel van onze lezers hebben al van de pistes en de après-ski mogen proeven. Dat betekent ook dat er volop mee gezongen is met Duitse én Nederlandse après-ski hits. Dit zijn hoogstwaarschijnlijk de top 10 Nederlandstalige après-ski hits in de Schirmbars en hutten in de Alpen. Wat is jouw favoriet?

#1 André Hazes – Later komt de spijt

Na de knaller “Leef”, die ook volop in de après-ski kroegen in de wintersportgebieden was te horen heeft André Hazes een nieuwe après-ski hit te pakken: Later komt de spijt

#2 Lawineboys – Alle remmen los

De Lawineboys zijn ongelofelijk goed in het maken van après-ski hits. Je kent ze vast van: Sex met die kale, Joost en Zuipen. Ze mogen dan ook niet ontbreken in dit lijstje. Dit jaar komen ze opnieuw met een mogelijke kanshebber: Alle remmen los. Mocht je trouwens denken: hé ik ken dat nummer ergens van…Dat klopt: het is een bewerking van “Ever lasting Love”

#3 Pater Moeskroen – Bella Ciao

Dit nummer uit de Netflix hitserie “La Casa de Papel” is een zeer oud nummer en stond dankzij de serie opnieuw in de belangstelling. Dat is her en der opgepakt; zo heeft DJ Ötzi er een Duitstalige après-ski versie van gemaakt. In Nederland heeft Pater Moeskroen er een Nederlandstalige versie van gemaakt. 

#4 Cooldown Café – Duurt te lang

Davina Michelle was één van de ontdekkingen van dit jaar bij de “Beste Zangers” met haar nummer “Duurt te lang”. Het nummer stond langere tijd op nummer 1. Cooldown Café, die we nog kennen van Hé Baby oeh ah,  maakte er een après-ski nummer van. Ik vind ‘m leuk!

#5 Snollebollekes

Natuurlijk mogen de Snollebollekes niet ontbreken in dit lijstje. Maar welk nummer gaat dit seizoen een succes worden? Die vind ik lastiger. Het laatste uitgebrachte nummer “Bobbelen” vind ik persoonlijk (maar hé, wie ben ik) niet zo heel sterk. Ik voel meer voor het nummer wat ze aan ’t begin van dit jaar uitbrachten: Feest waarvan ik morgen niets meer weet. Vandaar dat ik ze er allebei ingezet heb; mag jij kiezen 🙂

#6 Frans Duijts – Stamcafé

Frans Duijts doet ook mee in dit rijtje. Hij publiceerde onlangs dit lekkere nummer:

#7 DJ Maurice –  Luizenlied

Als je dit lied niet kent moet je haast wel onder een steen hebben gezeten. DJ Maurice heeft er deze après-ski bewerking van gemaakt. Een echte oorwurm.

#8 Feestteam – Viva ’t is weekend

#9 Buren van de brandweer – Laden en Lossen

#10 Gebroeders Ko – Das Oktoberfest

Meer 

Lees hier alles over après-ski op snowrepublic.nl


(Visited 5.001 times, 2 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.