Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Dit zijn de 10 grootste après-ski hits van DJ Ötzi

Door: Saskia Smulders

Zeg je après-ski, dan zeg je DJ Ötzi. Toch? DJ Ötzi brak in 1999 door met zijn “Anton aus Tirol” en is sindsdien niet meer weg te slaan uit de après-ski tenten. Een echte après-ski hitmachine dus. We zetten zijn 10* belangrijkste hits op een rijtje. 

Vele hits

DJ Ötzi, wiens naam eigenlijk Gerhard Friedle is, brak in 1999 plotseling door met Anton aus Tirol. Het was zo plotseling dat er in allerijl een clip bij moest komen, want deze had hij nog niet. Als je deze clip bekijkt dan zul je zien dat het alweer lang geleden is: kijk maar eens naar die kleding :-).

Hij scoorde hiermee een hit in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, België, Luxemburg en Nederland. Ook zijn hit Ein Stern behaalde in veel landen de nummer 1 positie. Wist je trouwens dat DJ Ötzi ook vaak optreedt met onze eigen André Rieu? DJ Ötzi draagt altijd een kenmerken wit mutsje in zijn clips en tijdens optredens. In eerste instantie deed hij dat vanwege zijn dunner wordende haar, later werd het een handelsmerk. Opvallend is trouwens dat hij dat mutsje in de clip van Anton aus Tirol nog niet opheeft.

Privé

Friedle (1971) had geen makkelijke jeugd. Zijn moeder raakte op 17-jarige leeftijd zwanger zonder dat zijn vader (ook DJ) het wist. Toen Gerhard werd geboren gaf zijn moeder hem meteen weg. Waarom weet hij nog altijd niet. Toen zijn vader van zijn bestaan wist, ontfermde Friedle sr. zich over Gerry (Gerhard) en bracht hem onder bij zijn grootouders. Op 16-jarige leeftijd vertrok hij van huis om zelfs enige maanden dakloos te zijn. Daarna volgde hij in Seefeld een koksopleiding en ging in lokale kroegen plaatjes draaien. In 2001 trouwde hij met Sonja Kien met wie hij een dochter kreeg. Ze leven nu in Salzburg.

Friedle had een tijd lang last van depressies, had angststoornissen, gebruikte veel slaapmiddelen en was suicidaal. Daarnaast kreeg hij te maken met kanker en gehoorverlies. Uiteindelijk overwon hij dat allemaal met behulp van zijn familie en professionals.

Zijn 10 grootste hits

#10 Bella Ciao

#9 Life is Live (met Hermes House Band)

#8 Geboren om dich zu lieben

#7 Noch in 100.000 Jahren

#6 Burger Dance

#5 Gemma Bier Trinken

#4 Hey Baby (uh, ah)

#3 Sieben Sünden

#2 Ein Stern

#1 Anton Aus Tirol

*gebaseerd op de noteringen in de Oostenrijkse hitparade en eigen toevoeging, bron wikipedia

Bronnwn: welt.de, website DJ Ötzi en wikipedia

Hoofdfoto: website DJ Ötzi

Anderen lazen ook:

Lees alles over après-ski op de APRÈS-SKI PAGINA

(Visited 1.427 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer